• Google+

1 квітня 2014 року починаються виплати коштів вкладникам ПАТ «РЕАЛ БАНК»

6 апреля 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

1 квітня 2014 року розпочинаються виплати коштів вкладникам ПАТ «РЕАЛ БАНК» за договорами, строк дії яких закінчився по 17 березня 2014 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Виплати коштів будуть здійснюватися протягом терміну дії тимчасової адміністрації через установи Публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» (далі - АТ «УкрСиббанк»).

Виплати вкладникам за вищезазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення неплатоспроможного банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до будь-якої установи АТ «УкрСиббанк» з паспортом та документом органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

На повернення коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився по 17 березня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку, Фондом було надано перший транш цільової позики на суму 184,8 млн грн, що має бути виплачений за 11 320 рахунками.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 17 березня 2014 року, буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб —www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «РЕАЛ БАНК» — www.realbank.com.ua.

Довідкова інформація за телефоном у ПАТ «РЕАЛ БАНК»: 0 800-214-014 та у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800-308-108 (дзвінки по Україні безкоштовні).

Довідка.

Як повідомлялось раніше, 28 лютого 2014 року Постановою правління Національного банку України № 109 ПАТ «РЕАЛ БАНК» віднесено до категорії неплатоспроможних, у зв'язку з чим 03 березня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про початок виведення ПАТ «РЕАЛ БАНК» з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 03 березня по 02 червня 2014 року.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» протягом тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

У зв'язку з відсутністю ліквідних активів у ПАТ «РЕАЛ БАНК» та неможливістю повернення ним коштів вкладникам під час дії тимчасової адміністрації виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення про надання ПАТ «РЕАЛ БАНК» цільової позики на загальну суму близько 349,0 млн грн, що має бути виплачена за 14376 рахунками протягом терміну дії тимчасової адміністрації.

Виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчується після завершення тимчасової адміністрації (02 червня 2014 року), здійснюватимуться залежно від визначеного способу виведення неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК» з ринку.

У разі залучення інвестора для даного банку зобов'язання перед вкладниками за договорами, термін дії яких закінчується після тимчасової адміністрації, переходять до нього.

Якщо Національним банком України (НБУ) буде прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК», виплату відшкодування коштів вкладникам здійснюватиме Фонд не пізніше ніж через сім днів з дня прийняття НБУ такого рішення, незалежно від закінчення терміну дії договору за вкладом.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет