• Google+

11 квітня 2013 року розпочалася виплата доходу за першим купоном казначейських зобов’язань серії А

15 апреля 2013 г. — ПАО "Ощадбанк"

11 квітня 2013 року в Ощадбанку розпочалася виплата доходу за першим купоном казначейських зобов'язань серії А.

Розмір доходу за кожним купоном є фіксованим і становить 23 долари США. Зазначені державні цінні папери на пред'явника в документарній формі були розміщені протягом жовтня - листопада 2012 року в обсязі 100 млн. доларів США із строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 500 доларів США, відсотковою ставкою 9,2% річних та виплатою за купонами кожні шість місяців.

Згідно з умовами розміщення, виплата доходу здійснюється в установах публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» починаючи з другого дня після закінчення купонного періоду (дата зазначена на відповідному купоні). Отримати дохід за першим купоном можна в будь-якій установі Ощадбанку, яка здійснює розміщення, обслуговування та погашення казначейських зобов'язань. З переліком цих установ можна ознайомитись на офіційному сайті банку (http://www.oschadnybank.com/ua/private/kaznacheysk_zobov_yazannya/). Після здійснення виплати відповідний купон відрізається співробітником банку. Звертаємо Вашу увагу на те, що купони, відрізані від казначейського зобов'язання самостійно, не приймаються Ощадбанком до оплати.
Повідомляємо також, що продовжується розміщення казначейських зобов'язань на пред'явника серії Б обсягом 100 млн. доларів США із строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 500 доларів США, відсотковою ставкою 8% річних та виплатою за купонами кожні шість місяців. Розмір доходу за кожним купоном серії Б є фіксованим і становить 20 доларів США.

Продаж казначейських зобов'язань фізичним особам здійснюють понад 660 установ Ощадбанку на всій території України за вартістю продажу, що встановлена Міністерством фінансів України. Інформацію щодо умов розміщення та погашення казначейських зобов'язань, вартості їх продажу, опису та зовнішнього вигляду, а також перелік установ Ощадбанку, де можна їх придбати, можна дізнатися на сайті Міністерства фінансів України або на сайті Ощадбанку.

Перевагами такого інструменту інвестування коштів населення, як казначейські зобов'язання України, є: надійність, гарантована державою, доступна номінальна вартість, випуск в документарній формі на пред'явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення, відсутність оподаткування доходів, отриманих у результаті купонних виплат та продажу казначейських зобов'язань. Таким чином, держава пропонує простий та надійний спосіб збереження заощаджень в іноземній валюті.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет