• Google+

31 січня 2014 року починаються виплати коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»

31 января 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Як повідомлялось раніше, 16 січня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення № 1 про початок виведення ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 17 січня по 16 квітня 2014 року.

З 31 січня 2014 року розпочинаються виплати коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за договорами, строк дії яких закінчився по 17 січня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку. Виплати коштів будуть здійснюватися протягом терміну дії тимчасової адміністрації через установи ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» (далі - ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК»).

Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до установи ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» з паспортом та документом органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 17 січня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» — www.danielbank.kiev.ua.

Фонд інформує, що в результаті проведеної роботи в напрямку інвентаризації банківських договорів, зокрема договорів на розміщення коштів у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ», уповноваженою особою Фонду виявлено операції, які мають ознаки формування фіктивної заборгованості банку перед вкладниками, можливо, з метою розкрадання коштів Фонду. Також, були виявлені рахунки, які було заблоковано керівництвом банку до моменту введення тимчасової адміністрації. До того ж, під час організації виплат вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ», відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі - Закон), було виявлено сумнівні операції, що мають ознаки фінансових махінацій. Всього обсяг таких операцій у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» складає 116,6 млн грн, а кількість таких рахунків близько 1200.

Із зазначених причин та з метою дотримання норм українського законодавства і недопущення розкрадання коштів Фонду, зобов'язання банку перед фізичними особами з вищезазначених операцій не включено до Реєстру виплат до проведення детального аналізу усіх обставин їх виникнення, у тому числі із залученням правоохоронних органів.
Інформація про початок виплат коштів вкладникам, вклади яких будуть розблоковані в ході з'ясування, буде оприлюднена на сторінці Фонду в мережі Інтернет найближчим часом.

Довідкова інформація за телефоном у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»: (044) 364-16-25, (044) 365-03-65, та у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800-308-108 (дзвінки по Україні безкоштовні), (044) 333-35-57.
Фонд особливо наголошує, що добросовісним вкладникам не варто хвилюватись за долю своїх заощаджень. Виплати будуть відбуватись у порядку та строки, визначені Законом, про що Фонд своєчасно буде повідомляти на своїй сторінці в мережі Інтернет: www.fg.gov.ua та за вищезазначеними телефонами.

Довідка:

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» протягом тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

Виплати вкладникам за вищезазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних (16 січня 2014 року), але не більше 200 тисяч гривень.

У зв'язку з відсутністю ліквідних активів у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» та неможливістю повернення ним коштів вкладникам під час дії тимчасової адміністрації Фонд надав ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» цільову позику на загальна суму 234,0 млн грн, що має бути виплачена за 7 780 рахунками. Дана сума може змінюватись, залежно від розблокування рахунків, про які зазначалось вище.

На повернення коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився по 17 січня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку, Фондом було надано перший транш цільової позики на суму близько 141,5 млн грн, що має бути виплачений за 5 981 рахунком.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет