• Google+

73% суми першого траншу цільової позики Фонду виплачено вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за перший тиждень виплат

11 февраля 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

За перший тиждень виплат вкладникам ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» – власникам більше як 2768 рахунків, виплачено понад 102,9 млн грн через установи ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК». Зазначена сума становить 73% суми першого траншу цільової позики Фонду.

Виплати коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за рахунок першого траншу цільової позики Фонду здійснюється за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився по 17 січня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Вкладники ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ», які ще не звернулись до установ ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» та не отримали свої кошти за вищезазначеними договорами, можуть це зробити до 16 квітня 2014 року, адже кошти для них будуть знаходитись у ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» до дня завершення дії тимчасової адміністрації.

Нагадуємо, що виплати вкладникам під час дії тимчасової адміністрації здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних (16 січня 2014 року), але не більше 200 тисяч гривень.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 17 січня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» — www.danielbank.kiev.ua.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» виплати коштів вкладникам строк дії договорів, яких закінчується після завершення тимчасової адміністрації (16 квітня 2014 року) здійснюватимуться залежно від визначеного способу виведення неплатоспроможного ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» з ринку. У випадку прийняття рішення Національним банком України про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» виплату відшкодування коштів вкладникам здійснюватиме Фонд не пізніше ніж через сім днів з дня прийняття такого рішення незалежно від закінчення терміну дії договору за вкладом.

Довідкова інформація за телефоном у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800-308-108 (дзвінки по Україні безкоштовні), (044) 333-35-57, та ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»: (044) 364-16-25.

Довідка

Рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» було прийняте виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 16.01.2014.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» протягом тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

У зв'язку з відсутністю ліквідних активів у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» та неможливістю повернення ним коштів вкладникам під час дії тимчасової адміністрації Фонд надав ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» цільову позику на загальна суму 234,0 млн грн, що має бути виплачена за 7 780 рахунками.

На повернення коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився по 17 січня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку, Фондом було надано перший транш цільової позики на суму близько 141,5 млн грн, що має бути виплачений за 5 981 рахунком.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет