• Google+

АТ «БАНК «ТАВРИКА» укладено новий договір оренди приміщення

5 апреля 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

З огляду на статтю, розміщену 29 березня 2013 року на Інтернет — сторінці видання «Экономические известия», в якій містилися необґрунтовані припущення щодо намірів посадових осіб Фонду за власною ініціативою змінити місцезнаходження ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК „ТАВРИКА" (далі – АТ «БАНК „ТАВРИКА") без належних на те передумов, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) офіційно заявляє, що поширена інформація не відповідає дійсності та має наклепницький характер.

Повідомляємо, що відповідно до Постанови Правління Національного банку України № 548 від 20.12.2012 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „БАНК «ТАВРИКА" до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду було прийнято рішення про виведення з ринку та здійснення тимчасової адміністрації в АТ «БАНК „ТАВРИКА" строком на три місяці з 21.12.2012 по 20.03.2013. Наразі, відповідно до Постанови Правління Національного банку України «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „БАНК «ТАВРИКА" Фонд здійснює ліквідацію АТ «БАНК ТАВРИКА».

Оскільки, під час тимчасової адміністрації АТ «БАНК „ТАВРИКА" спливав термін дії договору оренди нежитлових приміщень, в якому розташований та працює АТ «БАНК „ТАВРИКА", уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації АТ «БАНК „ТАВРИКА" 27.02.2013 було направлено на адресу орендодавця приміщення лист з проханням продовжити дію договору терміном на один рік. Однак, на дане звернення уповноваженою особою на тимчасову адміністрацію 01.03.2013 з боку орендодавця було отримано лист — відмову у продовженні оренди відповідних приміщень за підписом директора ТОВ «Будінвестиції» Т.І. Соловей, в якому, зокрема, було зазначено, що термін дії відповідного договору закінчується 05.04.2013 та ТОВ «Будінвестиції» не має наміру його продовжувати.

Такі дії з боку орендодавця могли спричинити необхідність негайної офіційної перереєстрації місцезнаходження банку та терміновий пошук і переїзд у нове приміщення його підрозділів, що, в свою чергу, неминуче зумовило би суттєві ускладнення у здійсненні тимчасової адміністрації, а згодом і ліквідації банку, труднощі у проведенні розрахунків з вкладниками та поточній роботі з іншими кредиторами банку, проблеми з доступом клієнтів до депозитарних скриньок, перешкоди у роботі з боржниками банку тощо.

З метою недопущення вищезазначених негативних наслідків Фондом було проведено додаткові переговори з орендодавцем і докладено максимум зусиль для продовження дії договору. Наслідком таких дій стало укладення 28.03.2013 нового договору оренди відповідних нежитлових приміщень, однак, не на рік, як про це просив Фонд, а лише на строк до 30.06.2013.

З огляду на вказане, відомості, зазначені у згадуваній публікації, є недостовірними і такими, що свідомо вводять громадськість в оману.

Важливим є той факт, що орендодавець є колишнім акціонером ПАТ «Київський ювелірний завод» та акціонером низки компаній, що на даний час є власниками акцій АТ «БАНК „ТАВРИКА", і щодо участі яких у доведенні зазначеного банку до стану неплатоспроможності у Фонду, як ліквідатора, виникає чимало питань, що потребують додаткового вивчення і прояснення. Таким чином, відповідні дії з боку ТОВ «Будінвестиції» та такого роду публікації сприймаються Фондом не інакше, як спроби тиску та свідомого перешкоджання діяльності уповноваженої особи Фонду, що, в свою чергу, може суттєво зашкодити інтересам вкладників та інших кредиторів АТ «БАНК „ТАВРИКА".

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет