• Google+

ОТП Банк – у десятці найбільш стійких банків за версією Forbes

2 февраля 2015 г. — ПАО «ОТП Банк»

Видання «Forbes Україна» склало третій рейтинг «20 найбільш стійких банків України». За підсумками оцінки комплексу показників діяльності фінансових установ, ОТП Банк посів 10-е місце серед найбільш стійких банків країни.

Forbes оцінював банки, що входять до групи найбільших і великих за класифікацією НБУ, за винятком установ з тимчасовою адміністрацією і тих банків, у яких спостерігаються перебої з виплатами коштів.

Для оцінки використовувалися такі показники, розраховані на підставі даних за 11 місяців 2014 року: достатність капіталу, якість кредитного портфеля, підтримка з боку власників з урахуванням політичних ризиків, рентабельність капіталу, ліквідність.

Посісти високу позицію в рейтингу ОТП Банку традиційно дозволила підтримка з боку акціонера - найбільшого банку Угорщини OTP Bank Plc., а оптимальні показники капіталу, ліквідності та якості кредитного портфеля закріпили цей результат.

Водночас, голова правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач так прокоментував значення рейтингів у сучасних умовах: «Я б не наважився зараз рекомендувати користувачам керуватися у виборі банку тим чи іншим рейтингом. В сьогоднішніх умовах, коли реальна капіталізація банків може бути встановлена в рамках вже повторного стрес-тестування, а «рентабельність капіталу» в умовах війни взагалі поняття умоглядне, визначити справжню стійкість банку дуже важко. На мій погляд, замість формальних показників сьогодні більш достовірною оцінкою банку виступає його щоденна робота з клієнтом».

Нагадаємо, за підсумками чотирьох кварталів 2014 року ОТП Банку вдалося істотно наростити депозитний і кредитний портфелі на 1,6 млрд грн і 551 млн грн, відповідно. Активи ОТП Банку за підсумками 4-го кварталу 2014 склали 21,5 млрд грн. Регулятивний капітал Банку склав 2,6 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн); показник поточної ліквідності становив 63,37%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет