• Google+

Ощадбанк успішно розмістив 5-річні єврооблігації обсягом 500 млн. доларів США

16 марта 2013 г. — ПАО "Ощадбанк"

13 березня 2013 року публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» закрило книгу заявок та завершило трансакцію з розміщення п'ятирічних єврооблігацій на загальну суму 500 млн. доларів США зі ставкою купона 8,875% річних та погашенням у 2018 році.

Випуск отримав рейтинги «B» та «B3» від Fitch та Moody's відповідно. Лід-менеджерами виступили провідні міжнародні інвестиційні банки – Credit Suisse, Deutsche Bank та JP Morgan. Єврооблігації пройдуть лістинг на Ірландській Фондовій Біржі.

Великий інтерес до цінних паперів Ощадбанку був підтверджений значним та диверсифікованим попитом з боку близько 100 інвесторів із фінальними заявками з усіх ключових географічних локацій - Великобританія (31%), Європа (29%), США офшор (16%), Швейцарія (15%), Азія (7%) та інші (2%). Основна частина випуску була викуплена компаніями з управління активами (66%) та банками (26%), решта учасників – хедж-фонди, а також страхові та пенсійні фонди (8%)
Новий випуск, як і попередні єврооблігації банку, буде включений до індексу EMBI+.

«З огляду на волатильність на міжнародних ринках капіталу, стурбованість щодо розвитку світової економіки та мінливий потік новин, що впливають на сприйняття ризику України та українських емітентів міжнародними інвесторами, Ощадбанк вдало обрав «вікно» для виходу на ринок - у момент, коли його поточні єврооблігації з погашенням у 2016 році торгувалися на вторинному ринку найкраще за останні 18 місяців. Ефективно проведений маркетинг дав змогу зібрати добре структуровану та якісну книгу заявок, яка була представлена ключовими міжнародними фондами, та швидко закрити трансакцію впродовж одного дня з прийнятною ставкою купона, в результаті чого залучені кошти можна буде спрямувати на подальший розвиток бізнесу банку», - зазначив перший заступник голови правління АТ „Ощадбанк" Денис Кірєєв.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет