• Google+

Розпочалася процедура передачі активів банку «Київ» на користь УКРГАЗБАНКУ

26 февраля 2015 г. — ПАО «АКБ «Киев»

25 лютого 2015 року розпочалася процедура виведення ПАТ «АКБ «Київ» з ринку шляхом відчуження його активів та зобов’язань на користь АБ «УКРГАЗБАНК».

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передача зобов’язань ПАТ «АКБ «Київ» до АБ «УКРГАЗБАНК» забезпечить його вкладникам – як фізичним, так і юридичним особам (включаючи професійні спілки), доступ до своїх рахунків (у тому числі й депозитів розміром понад 200 тис. грн) та дасть змогу клієнтам банку після завершення цієї процедури вільно розпоряджатися власними коштами.

 Процедура виведення ПАТ «АКБ «Київ» з ринку була розпочата з метою практичної реалізації рішення Уряду України, прийнятого 11 лютого 2015 року, щодо передачі активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «Київ» до іншого банку з державною часткою. З цією метою рішенням Національного банку України від 24 лютого 2015 року ПАТ «АКБ «Київ» віднесено до категорії неплатоспроможних. З 25 лютого у ПАТ «АКБ «Київ» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб введено тимчасову адміністрацію та розпочато формування реєстрів активів і зобов’язань банку з метою подальшої їх передачі до АБ «УКРГАЗБАНК».

«Введення тимчасової адміністрації в банк «Київ» – це суто технічна процедура, необхідна для того, щоб правильно та коректно сформувати реєстри та передати активи та зобов’язання цієї фінустанови до АБ «УКРГАЗБАНК». Цей процес буде завершено в стислі строки, після чого тимчасова адміністрація з банку «Київ» буде виведена, а його вкладники отримають доступ до своїх коштів вже у відділеннях нашого банку», - підкреслив в.о. Голови Правління АБ «УКРГАЗБАНК» Кирило Шевченко.

Контроль за процесами, пов’язаними із забезпеченням прав вкладників та інших кредиторів ПАТ «АКБ «Київ» щодо отримання ними своїх коштів через установи АБ «УКРГАЗБАНК» буде здійснюватися Міністерством фінансів разом із Національним банком України та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет