• Google+

Розпочато задоволення вимог кредиторів АТ «БАНК «ТАВРИКА»

5 ноября 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ТАВРИКА» (далі – АТ «БАНК «ТАВРИКА») (далі – уповноважена особа) розпочато задоволення вимог кредиторів даного банку.

28 жовтня 2013 року було прийнято рішення виконавчої дирекції Фонду № 112/13 про початок задоволення вимог кредиторів третьої черги – Фонду, що заявив свої вимоги на суму 1 844,8 млн грн.

Нагадуємо, що 08 липня 2013 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб затверджено реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «БАНК «ТАВРИКА» (далі – Реєстр). До Реєстру включено заявлені вимоги 6 799 осіб – клієнтів банку, включаючи вимоги юридичних осіб, фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб, на загальну суму 2 754,2 млн грн.

На виконання вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», уповноваженою особою сформовано та рішенням виконавчої дирекції Фонду від 23.09.2013 №100/13 затверджено Акт за результатами інвентаризації та формування ліквідаційної маси АТ «БАНК «ТАВРИКА», згідно з оціночною вартістю майна/грошових коштів, ліквідаційна маса складає – 90,4 млн грн. Уповноваженою особою на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед АТ «БАНК «ТАВРИКА». Активно здійснюється претензійно-позовна діяльність по стягненню заборгованості з боржників АТ «БАНК «ТАВРИКА», в т.ч. за рахунок заставного майна, данні фактори будуть безумовно впливати на зміну розміру ліквідаційної маси  АТ «БАНК «ТАВРИКА».

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» наступні черги задоволення вимог кредиторів є такими:
  1. вимоги вкладників - фізичних осіб у частині, що перевищує суму, виплачену Фондом, а також зобов'язання з виплати відсотків за вкладами, нарахованих під час здійснення тимчасової адміністрації;
  2. вимоги Національного банку України, що виникли в результаті зниження вартості застави, наданої для забезпечення кредитів рефінансування;
  3. вимоги фізичних осіб, платежі яких або платежі на ім'я яких заблоковано (крім фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності);
  4. інші вимоги, крім вимог за субординованим боргом;
  5. вимоги за субординованим боргом.

Довідка: Фонд розпочав процедуру виведення неплатоспроможного АТ «БАНК «ТАВРИКА» з ринку з 20 грудня 2012 року після отримання від Національного банку України відповідного рішення. В процесі виведення неплатоспроможного АТ «БАНК «ТАВРИКА» з ринку вкладники вже отримали 1 813,2 млн. грн., що становить 99,1 % суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет