• Google+

У АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» запроваджено тимчасову адміністрацію

19 марта 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Постановою Правління Національного банку України від 13 березня 2014 року № 133 ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО БАНК «МЕРКУРІЙ» (далі – АТ БАНК «МЕРКУРІЙ») віднесено до категорії неплатоспроможних.
У зв'язку з цим 14 березня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення № 15 про початок виведення АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» (код за ЄДРПОУ 14360386; МФО 351663; місцезнаходження: м. Харків, вул. Петровського, буд. 23, 61002) з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 14 березня 2014 року.

Тимчасова адміністрація в даному банку запроваджується строком на три місяці з 14.03.2014 по 13.06.2014.
Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» призначено Кононця Вадима Валерійовича – провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу супроводження виведення неплатоспроможних банків з ринку департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Протягом тимчасової адміністрації, у період з 14 березня по 13 червня 2014 року, вкладники АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку. Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень. У разі відсутності ліквідних активів у АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» та неможливості повернення ним зазначених вкладів Фонд має право надати такому банку позику виключно для розрахунків за вищезазначеними вкладами.

Інформація про час та порядок виплат за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду: www.fg.gov.ua, на сайті АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» — www.mercury-bank.com та буде доступна за номерами: (044) 333-35-85, 0 800 308 108 – «гаряча лінія» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб або (057) 758-77-94 – довідкова АТ БАНК «МЕРКУРІЙ».

Подавати до Фонду заяви на виплату коштів за договорами банківського рахунку та за договорами банківського вкладу (депозиту), термін дії яких закінчився до введення та під час тимчасової адміністрації у АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» вкладникам не потрібно. За такими договорами виплата коштів здійснюватиметься за списками вкладників, які формує уповноважена особа Фонду.

Ознайомитись з діями у випадку віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку тимчасової адміністрації вкладники можуть переглянувши відеоролик з однойменною назвою, що розміщено на сайті Фонду в розділі Відео, та інформаційною брошурою під назвою: «Поради вкладникам. Що робити, якщо банк став неплатоспроможним?», що також розміщена на сайті Фонду за адресою: http://www.fg.gov.ua/depositors/booklets/.

Офіційні оголошення про початок виведення неплатоспроможного АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» з ринку та запровадження тимчасової адміністрації будуть оперативно опубліковані в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр».

Відповідно до Звіту про вклади фізичних осіб в АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» за станом на 01 березня 2014 року, що подавався банком до Фонду загальна сума можливого відшкодування за рахунок коштів Фонду за вкладами майже 41 тис. вкладників – фізичних осіб становить 925,1 млн грн, з яких 536,2 млн грн підлягають виплаті вкладникам під час дії тимчасової адміністрації.

Інформація про вищезазначені вклади може бути уточнена в результаті роботи уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію в АТ БАНК «МЕРКУРІЙ».

Фондом оголошено про пошук для АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» (гіперпосилання) потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку.

Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) відчуження всіх або частини активів і зобов'язань банку на користь приймаючого банку;
2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань банку;
3) продаж банку в цілому.

Детальна інформація про загальні дані про діяльність банку, спеціалізацію банку і вимоги до потенційних інвесторів розміщено на сайті Фонду в розділі «Оголошення».

Довідка: З дня призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб призупиняються всі повноваження органів управління банку (загальних зборів, спостережної ради і правління (ради директорів) та органів контролю (ревізійної комісії та внутрішнього аудиту).

Уповноважена особа Фонду від імені Фонду набуває всі повноваження органів управління банку та органів контролю з дня початку тимчасової адміністрації і до її припинення. На період тимчасової адміністрації усі структурні підрозділи, органи та посадові особи АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» підпорядковуються у своїй діяльності уповноваженій особі Фонду і діють у визначених нею межах та порядку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет