• Google+

УКРГАЗБАНК розпочав кредитування енергоефективних заходів в ОСББ у Луцьку

9 июня 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

УКРГАЗБАНК першим з українських банків видав кредит об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) за Державною програмою здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження.

Кредит надано ОСББ «Барви» в місті Луцьк на встановлення індивідуального теплового пункту обліку тепла та балансування внутрішньо-будинкових мереж теплопостачання. Даний проект фінансування енергоощадних технологій в житловому секторі є першим важливим кроком до зміцнення енергонезалежності будинку-міста-держави.

«Підвищення енергоефективності і термомодернізація житлового фонду – це першочергові питання для держави, яка прагне скоротити свою залежність від імпортних енергоресурсів. Наш перший кредит був наданий саме в місті Луцьку, де місцева влада вже не перший рік підтримує ОСББ та розробила свою програму компенсації відсоткової ставки за такими кредитами. Таким чином, завдяки старту Державної програми та ініціативі органів місцевого самоврядування у Луцьку, кредит виходить безвідсотковим та й ще обладнання стає на 40% дешевше.

Хочу також зазначити, що запроваджена Урядом Програма здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження є дієвим інструментом реалізації стратегії термомодернізації власного житлового фонду в Україні», - зазначив директор департаменту  малого та середнього бізнесу УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер.

Як зазначив директор департаменту, у Луцьку ОСББ отримували кредити з 2014 року,  але раніше ці кредити надавались на загальних умовах. Після затвердження Постановою Кабміну № 231 від 08.04.2015 компенсації в  розмірі 40% від вартості обладнання та матеріалів, які були використані, енергоефективні заходи стали ще більш вигідні та доступні до впровадження.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет