• Google+

УКРГАЗБАНК видав найбільший в Україні «енергоефективний» кредит ОСББ строком на 10 років

8 сентября 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

2 вересня 2015 року УКРГАЗБАНК видав найбільший в Україні кредит у розмірі 2 млн грн ОСББ з м. Луцьк за державною програмою з енергоефективності. Кредитні кошти строком на 10 років надані на здійснення заходів із комплексної термомодернізації житлового будинку із 173 квартир.

«Нещодавно ми значно покращили умови кредитування для ОСББ і ЖБК за програмою енергоефективності – збільшили максимальний термін кредитування з 5 до 10 років і максимальну суму кредиту з 3 до 10 млн гривень. Дане ОСББ вже брало кредит в УКРГАЗБАНКУ на встановлення індивідуального теплового пункту ще до впровадження державної програми енергоефективності. Тепер вони вирішили ще раз скористатися кредитними коштами, щоб повністю утеплити будинок, а держава відшкодує їм до 40% вартості необхідного обладнання і матеріалів. Це повинно стати прикладом для інших ОСББ, які ще досі вагаються. Адже до зими залишилося зовсім небагато часу, а термомодернізація житлового фонду значно зменшить комунальні рахунки мешканців за опалення», – підкреслив директор департаменту малого і середнього бізнесу УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер.

Наразі в Луцьку також діє місцева програма з енергозбереження, яка передбачає відшкодування для ОСББ частини відсотків за кредитами на енергоефективні заходи у будівлях.

«Я хочу сказати, що це навіть не кредит. Це поворотні кошти. Завдяки тому, що є програма в місті, нам відшкодовуються відсотки. Завдяки тому, що є програма в державі, нам буде відшкодовано 40% на матеріали. Таким чином ми намагаємося зменшити для власників квартир платежі за комунальні послуги. Отримані кошти не будуть додатковим навантаженням для власників квартир – вся оплата буде проводитися з економії», – зазначила голова правління ОСББ Юлія Сабатюк.

УКРГАЗБАНК – перший український банк, який розпочав реалізацію державної програми з енергозбереження. На сьогодні банк є лідером із кредитування ОСББ та ЖБК, зокрема, вже видано 23 таких кредити на загальну суму близько 5 млн грн. Програмою передбачена компенсація від Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження в розмірі 40% від вартості обладнання та матеріалів, які були використані на енергоефективні заходи.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет