• Google+

UniCredit Bank увійшов до ТОП-10 стійких банків за версією порталу "Мінфін"

25 февраля 2015 г. — ПАО «Укрсоцбанк»

UniCredit Bank увійшов до ТОП-10 рейтингу стійкості банків, посівши сьому позицію. Банк покращив свої позиції в IV кварталі 2014, піднявшись на 10 сходинок у порівнянні з III кварталом. Про це йдеться в результатах рейтингу порталу "Мінфін" за IV квартал 2014 року.

При цьому було високо оцінено якість фондування банку. Він також отримав максимальну оцінку в категоріях, які характеризують лояльність вкладників: частка банку на ринку роздрібних депозитів, абсолютне зростання роздрібного портфеля вкладів за квартал, досвід роботи на ринку, а також платіжна репутація банку.

У матеріалі наголошується, що в IV кварталі 2014 р. іноземні банки займають лідируючі позиції за надійністю серед 42 банків.

Рейтинг стійкості банків порталу "Мінфін" - щоквартальна оцінка діяльності банків на підставі інформації з офіційних і відкритих джерел. До рейтингу включені банки перших трьох груп за класифікацією НБУ, а також невеликі банки з портфелями роздрібних депозитів від 1 млрд гривень. Рейтинг враховує стресостійкість банків і лояльність їхніх вкладників: якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжну репутацію і т.д. При складанні середньої експертної оцінки враховувалися думки рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг" і "Українського кредитно-рейтингового агентства", а також аналітичної групи Da Vinci AG.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет