• Google+

Вкладники АТ «БАНК «ТАВРИКА» отримали 98,1% суми гарантованого відшкодування

10 июля 2013 г. — ПАО «Банк «Таврика»

Вкладники АТ «БАНК «ТАВРИКА» отримали 1 794,5 млн грн, що становить 98,1% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Загальна кількість вкладників, вклади яких гарантуються Фондом становить 35,4 тис. осіб. Загальна сума, що підлягає виплаті за рахунок коштів Фонду становить 1 829,4 млн грн. Під час дії тимчасової адміністрації кошти в межах гарантованої суми отримало 13,8 тисячі вкладників, у період ліквідації за отриманням коштів звернулось 14,3 тисячі вкладників.

З огляду на норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд розрахувався з вкладниками АТ «БАНК «ТАВРИКА» в межах визначених гарантій майже повністю.

Вкладники, які ще не звернулись за отриманням гарантованої суми, та яким належить відшкодувати 1,9% суми вкладів, можуть це зробити до дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб запису про ліквідацію АТ «БАНК «ТАВРИКА» як юридичної особи. Ліквідація банку повинна бути завершена не пізніше одного року з дня прийняття рішення про ліквідацію банку. Рішення про відкликання банківської ліцензії у АТ «БАНК «ТАВРИКА» Національний банк України прийняв 20 березня 2013 року.

Вкладникам для отримання гарантованої суми необхідно надіслати на адресу Фонду:

Для отримання гарантованої суми відшкодування іншими особам за довіреністю, спадщиною тощо, до Фонду повинні бути надіслані також завірені в нотаріальному порядку копії зазначених документів.

Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» вкладникам гарантується повернення коштів в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тис. грн. В той же час, Фондом, не відшкодовуються кошти за вкладом, підтвердженим ощадним (депозитним) сертифікатом на пред'явника; за вкладом, розміщеним у банківських металах та за вкладом, що перевищують розмір гарантованого відшкодування тощо.

Кількість вкладників АТ «БАНК «ТАВРИКА», що розмістили кошти на вклад, підтвердженим ощадним (депозитним) сертифікатом на пред'явника складає 486 осіб; кількість вкладників АТ «БАНК «ТАВРИКА», що розмістили кошти у банківських металах становить 80 осіб; кількість вкладників АТ «БАНК «ТАВРИКА», вклади яких перевищують гарантовану суму відшкодування становить 1 881 особа. Водночас, вкладники АТ «БАНК «ТАВРИКА», вклади яких перевищують гарантований ліміт відшкодування вже отримали кошти в межах 200 тис. грн., як і передбачено законодавством.

Розрахунки з вкладниками, які мали вклади у вищезазначених фінансових інструментах, здійснюватимуться за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку, у черговості визначеній законодавством.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет