• Google+

Як працює податок на депозити

14 мая 2015 г. — ПАО «Платинум Банк»

З 2014 року українці почали сплачувати податки на депозити. Раніше процент податку становив 15%, а з січня 2015 року він  збільшився до  20%. Крім того,  нараховані відсотки додатково оподатковуються військовий  збором у розмірі 1,5%. При цьому не має значення ні сума депозиту, ні сума отриманих по ньому відсотків - ставки діють абсолютно для всіх вкладів без винятку.

Клієнти не повинні сплачувати податок особисто - всю процедуру розрахунку цього податку, його стягнення і перерахування до держбюджету беруть на себе банки. Суми вкладів і суми нарахованих відсотків по кожному конкретному вкладнику банком ніде не вказуються, і самі вкладники не зобов'язані декларувати свої доходи по депозитах. Соціальних виплат таке оподаткування не торкнеться.

Щомісяця банк самостійно утримує і перераховує до держбюджету податок із загальної суми відсотків, нарахованих за місяць  на всі депозити або поточні рахунки.

У разі дострокового повернення вкладу, оскільки дохід за вкладом перераховується згідно з договором, проводиться перерахунок сплаченої суми податку на цей дохід. Банк повертає вкладникові зайві утримані суми податку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет