• Google+

Здійснення Фондом ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» та розрахунки з вкладниками

12 мая 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

З 16 квітня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) здійснює ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» (далі - АТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»).
У зв'язку з цим з 23 квітня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам АТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за Загальним реєстром вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду через установи банку-агента Фонду ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК».

За перший тиждень виплат, з 23 квітня до 01 травня 2014 р., через установи банку-агента Фонду ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» вкладникам виплачено 85,8 млн грн або 65,4% від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента. Водночас, для повернення коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» під час дії тимчасової адміністрації Фондом було надано цільову позику, за рахунок якої ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» повернув кошти вкладникам на суму 268,3 млн грн.

Таким чином, всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» станом на 01 травня 2014 р. вкладниками отримано 354,0 млн грн, що становить 88,6% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Вкладникам для отримання гарантованої суми відшкодування необхідно звернутись до банку-агента та пред'явити паспорт та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно звернутися до ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ».

Кредитори банку - юридичні або фізичні особи, які мають документально підтверджені вимоги до банку (боржника) щодо його майнових зобов'язань, мають право заявити уповноваженій особі Фонду на ліквідацію ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» про свої вимоги до банку. Вимоги кредиторів прийматимуться уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» до 19 травня 2014 року включно за адресою: вул. Московська, буд. 8, літ.Б, м. Київ, 01010. Контактні телефони: (044) 364-16-25, (044) 365-03-65.

Також на даний момент триває інвентаризація та оцінка майна банку з метою формування ліквідаційної маси ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ», до якої включається будь-яке нерухоме та рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи банку. Кошти одержані в результаті продажу майна ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів у черговості визначеній законодавством.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет