• Google+

Планові та позапланові перевірки Держатомрегулювання

25 апреля 2021 г. — Банки Украины

ліцензійні перевірки діфр україни

В процесі діяльності медичної організації виникає потреба підтверджувати відповідність роботи законодавчим нормам. Це стосується також медтехніки з іонізуючим випромінюванням та її обслуговування. ДІЯР України здійснює ліцензійні перевірки та періодичний нагляд.

Державний нагляд за роботою медичних підприємств гарантує виконання всіх законодавчих вимог використання рентгентехніки та апаратів променевої терапії або інших приладів з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ). Процедура держнагляду – це аналіз та перевірка даних документів, а також проведення інспекційного огляду медзакладу.

Документальна перевірка Держатомрегулювання

Інформація в документах має повністю відповідати дійсності, бути повною та правдивою. ДІЯР має отримати від представника медорганізації:

Планові інспекційні перевірки

Вони проводяться згідно з річним графіком Держатомрегулювання або його територіального органу. Інспектори складають цей графік, враховуючи ступінь ризику використання ДІВ і показники безпеки за минулий період. За умови високого ступеня ризику інспекційна перевірка проводиться 1 раз на рік, середнього – 1 раз в 3 роки, незначного – 1 раз в 5-7 років. Частота заходів може зменшуватись, якщо не було виявлено порушень і до медичної установи немає ніяких дописів за зауважень. Стандартний строк інспекції – 10 робочих днів, але він може бути збільшений за рішенням головного держінспектора з питань радіаційної безпеки.

Позапланові перевірки

Це заходи, які не передбачені у річному графіці. Вони відбуваються за наявності таких підстав:

Встановлений строк для позапланових відвідувань – не більше 5 робочих днів.

Інспекційні заходи перевіряють виконання правил безпеки, фізичного захисту техніки з іонізуючим випромінюванням, аварійну готовність, порядок техобслуговування та інші аспекти використання ДІВ. Всі нюанси таких процедур знає медичний юрист. Він допоможе правильно підготувати документацію та пройти всі законодавчі процеси.

Наглядові заходи ДІЯР – це необхідність, яка гарантує радіаційну безпеку у використанні медичного обладнання.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет