• Google+

Плюси і мінуси процедури банкрутства підприємства в Україні

4 сентября 2019 г. — Банки Украины

Ваше підприємство почало приносити збитки, і ви не бачите ніяких перспектив або ж ви кредитор, який бажає стягнути борг з неплатоспроможного підприємства?

процедура банкрутства підприємства

В обох випадках найбільш вигідним рішенням є ініціація процедури банкрутства – пояснює адвокат юридичної компанії "Альва Прайвесі".

Які переваги процедури банкрутства?

Які недоліки процедури банкрутства?

  1. призначення арбітражного керуючого відбувається практично довільним чином: процедура в чомусь схожа на довільний вибір судді для розгляду справи;
  2. процедура банкрутства в Україні достатньо тривала - може тривати до 3 - 5 років;
  3. весь судовий розгляд банкрутства - достатньо складний процес, який вимагає чимало часу та зусиль, а також, не будемо лукавити, - й грошових коштів (його фінансування).

Чому за допомогою в ініціюванні банкрутства варто звертатися в спеціалізовані юридичні компанії?

Особливістю даної процедури є те, що справа підлягає судовому розгляду, і відповідно без адвоката не обійтися. При цьому важливо зазначити, що прийняття в Україні нового кодексу з питань банкрутства хоча і зробило саму процедуру набагато більш прозорою в порівнянні з тією, що існувала раніше, але з іншого боку сама процедура стала на порядок складніше. Тому без кваліфікованої допомоги досвідченого адвоката провести її практично не реально.

Ще однією важливою особливістю є неможливість залучити потрібну людину в якості арбітражного керуючого. Раніше цей процес був досить простий: адвокату достатньо було заявити клопотання і суд, якщо у нього не було вагомих підстав відмовити, задовольняв таке клопотання. Тепер же, коли арбітражний керуючий призначається шляхом випадкового вибору, ситуація дещо ускладнилася. Тому для взаємодії з ним з метою отримання бажаного результату необхідно залучити досвідченого адвоката, який в разі потреби зможе домогтися його заміни.

Також читайте цікаву статтю про ознаки банкрутства банків і можливості прогнозування їх неплатоспроможності.

За матеріалами: Юридичної фірми Альва Прайвесі.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет