• Google+

Проектна діяльність в школі

4 мая 2019 г. — Банки Украины

Реформація освіти, збільшення освітніх потреб учнів, запровадження новітніх технологій передбачають, що стара система освіти давно вичерпала себе, стала неефективною. Тому наразі важливо правильно заохочувати учнів до навчання.

Популярними стали різноманітні освітні проекти. Вони розраховані не на всіх учнів, а саме на дітей з підвищеними навчальними потребами.

Мета проектів:

- підвищення якості шкільної освіти
- активізація взаємодії всіх учасників: учнів, педагогів, батьків
- створення умов для розвитку та реалізації інтелектуальних та творчих здібностей школярів
- удосконалення професійної майстерності педагогів
- накопичення та систематизація методичних розробок, творчих проектних робіт учнів. Усі матеріали можуть бути розміщені на освітньому порталі naurok.com.ua.

На методичних порталах можна знайти перелік освітніх всеукраїнських та міжнародних проектів, до яких може долучитися кожна школа https://naurok.com.ua/webinar. Шкільний колектив також може самостійно створити освітній проект, який буде реалізований з учнями одного класу, або буде сформована творча група школярів різного віку.

Характер контактів між учасниками проекту:

- Класні
- Шкільні
- Регіональні
- Міжрегіональні
- Міжнародні

Якщо школа бере участь у міжрегіональних чи міжнародних проектах, передбачається, що комунікація та звітування здійснюватиметься завдяки мережі Інтернет.

За тривалістю проекти можуть бути різними:

- Міні-проекти. Можуть реалізовуватися на одному уроці чи бути представленими у вигляді домашніх завдань.
- Короткочасні. Для них достатньо відвести 4-6 уроків. Сам урок використовується для координації діяльності учасників проекту. Безпосередня робота (збір інформації, виготовлення основного продукту, підготовка до його презентації) здійснюється під час позакласної діяльності учнів.
- Тижневі. Такі проекти передбачають участь кількох груп. Для реалізації проекту відводиться тиждень. Робота груп повністю регулюється вчителем.
- Річні (довготривалі). Брати участь може окремий клас або творча група, у складі якої школярі різного віку. Основна робота проводиться в рамках позашкільної роботи. Можна приділити час проектній роботі під час уроку, якщо його тема пов’язана із самим проектом.
- Освітні проекти – важлива складова сучасної школи. Вони допомагають учням здобувати нові знання, застосовувати їх на практиці, проявляти творчі здібності.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет