• Google+

Що таке фінансова кредитна експертиза і необхідність її проведення

12 апреля 2019 г. — Банки Украины

проведення фінансової експертизиСьогодні масштабні проекти не здатні існувати без додаткових фінансових коштів, тому велика кількість підприємств вдаються до послуги кредитування. Також, цього потребують ті, кому необхідно збільшити виробництво, сферу своєї діяльності або відкрити щось нове.

У таких випадках цілком виправдано бажання захистити себе на ранній стадії від будь-яких ризиків, і провести фінансово-кредитну експертизу для з'ясування кредитоспроможності позичальника. Фінансова кредитна експертиза є однією з різновидів економічної експертизи, яка проводиться для вирішення сумнівних або суперечних питань, що стосуються кредитування.

У яких випадках необхідна фінансова кредитна експертиза

  1. При виявленні незаконного отримання кредитів.
  2. При необхідності виявлення помилок і відступів від умов кредитних договорів безпосередньо кредиторами або позичальниками.
  3. У разі розслідування цілеспрямованого використання кредитних коштів.
  4. Для виявлення кредитоспроможності позичальників.
  5. Для встановлення порядку повернення кредитних коштів.

Фінансова кредитна експертиза може бути проведена до притягнення судом при бажанні приватної особи, або в процесі формування кримінальної або цивільної справи за наполяганням учасників судових розглядів. Цілями даного дослідження є: варіанти отримання кредиту, детальний аналіз системи отримання і повернення кредиту, вивчення документації готівкових та безготівкових розрахунків.

З питань організації фінансово-кредитної експертизи, незалежно від її складності, можна звернутися до незалежного судового експерта-економіста Р. В. Барабаша. Оцінка професіоналізму, прийнятність вартості послуг і подача заявки на сайті фахівця в фінансово-економічній сфері: https://rvbarabash.com.ua/

Завдання фінансової кредитної експертизи

Експерт-економіст може досліджувати наступні об'єкти: кредитний договір позичальника з кредитором, первинну облікову документацію, бухгалтерські звіти, а також ділову кореспонденцію, яка може зачіпати фінансово-економічну діяльність та інші матеріали.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет