• Google+

Система Спліт: повне керівництво

6 июля 2023 г. — Банки Украины

З 1 липня 2020 року, спираючись на новий закон про Спліт, Національний банк України зобов'язав себе взяти під контроль роботу всього фінансового ринку, а також фінансових установ, які не належать до банків. Цілком очікувано, що це призведе до різноманітних змін у роботі цілого ринку фінансових послуг, які не належать до банків. Щоб утворити всі умови, щоб вони відповідали вимогам Національного Банку України. Але що ж є Спліт? У чому полягає така гостра потреба приймати абсолютно новий законопроєкт і який вплив було вказано на учасників фінансового ринку, який не належить до банків? Цей матеріал допоможе знайти відповіді на всі питання.

Що таке Спліт?

Спліт є ліквідацією національної комісії з регулювання ринку фінансових послуг. Таким чином функції поділятимуться між національним банком України, а також національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Законопроєкт про Спліт передбачатиме, що національний банк України займатиметься регулюванням діяльності небанківських фінансових організацій. НКЦПФР у свою чергу займатиметься регулюванням недержавних пенсійних фондів, а також фондів фінансування будівництва.

Що таке Спліт

Ухвалення законопроєкту дозволяє підібрати підхід до максимально ефективного розвитку небанківських організацій у фінансовій сфері. До того ж робота буде більш збалансованою, а також системою. Однак при цьому змінилася сама модель регулювання марної секторальної системи у бік більш ефективної, інтегрованої. Таким чином, нове законодавство створює всі умови для того, щоб захищати права споживачів на ринку, а також створити можливість комплексно розвивати функції регулювання поведінки на ринку.
Навіщо потрібний ще один законопроєкт? Старі закони вже не є актуальними?

Законодавство про спліт з'явилося через те, що фінансовий ринок сервісів почав активно розвиватися. Через повсюдну цифровізацію не вдасться використовувати чинні закони. Згодом вони дедалі більше починають втрачати свою актуальність. Щоб забезпечити клієнтам повну безпеку їхніх прав, необхідно вже зараз впроваджувати абсолютно нові законопроєкти, які працюватимуть на благо клієнтів.

Закон про спліт є основним законом для всіх фінансових установ держави України. Саме тут чітко та зрозуміло визначаються підходи для регулювання, а також загрози на ринку. Також повністю прописані алгоритми для захисту прав споживачів, які користуються фінансовими сервісами. До того ж завдяки цьому законопроєкти вся фінансова система України почала відповідати міжнародним вимогам. Таким чином, міжнародні партнери країни можуть відкрити для себе абсолютно нові горизонти під час співпраці з клієнтами.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет