• Google+

Земля і її оцінка

15 сентября 2021 г. — Банки Украины

В Україні ринок земельних відносин неухильно розвивається. Цілком природно, такий стан справ породжує необхідність фінансової оцінки землі експертами. Обґрунтовано це тим, що без точної інформації щодо вартості земельних ділянок немає можливості проводити маніпуляції з землей.Вполне природно, що кожна людина повинна приймати раціональні та обґрунтовані економічно рішення. Для цього необхідно володіти об'єктивними даними щодо вартості розглянутого ділянки землі. Це ще раз підтверджує необхідність в оцінці.

Перш за все, варто уточнити, що оцінка майна є вказівка ринкової ціни ділянки або ж ринкової ціни на орендне право. Ринкова ціна ділянки визначається її географічним розташуванням і вплив зовнішніх агресивних чинників. Крім того, важливу роль відіграє пропозиція і попит ринку землі. Оціночна вартість не може бути більше допустимих витрат, пов'язаних з купівлею ідентичного ділянки з еквівалентними характеристиками корисності.

Земля і її оцінка

Оцінкою земельної ділянки розглядаються якісні і кількісні значення комунікацій і допустимість інсталяції до функціонуючої мереж. Це необхідно, якщо на ділянці землі заплановано будівництво нерухомих об'єктів.

В процесі оцінки землі у вигляді важливого чинника виділяється виявлення ринкової ціни ділянки, забудованого поліпшеннями, виділяється інформація інженерно-геодезичних і геологічних вишукувань, які допомагають у визначенні складу, параметрів і стану грунту. Також не буде зайвою інформація, яка розглядає рельєф місцевості, що дозволить спрогнозувати можливість проведення будівельної діяльності і можливих витрат на проведення будівельних робіт.

Оцінка землі входить до складу земельного кадастру держави. На основі тих положень, які прописуються в українському Земельному кодексі, мимоволі напрошується висновок, що оцінка потрібна для того, щоб визначити вартість тих ділянок, які є частиною ресурсів натурального походження і ціни окремих наділів. Також оцінка потрібна для того, щоб мати можливість встановити обсяг плати за землі.

Принципи правового регулювання здійснення оцінки земельних ділянок та здійснення професійної оцінки визначаються в такому українському законодавчому акті, як «Про оцінку земель».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет