• Google+

Банк «Хрещатик» пропонує монету “Будинок з хімерами”

3 июня 2013 г. — ПАО КБ «Хрещатик»

Монета з серії “Пам’ятки архітектури України” присвячена несподіваній за художнім задумом і втіленням архітектурній перлині Києва — будинку на печерському пагорбі, що славиться скульптурами на міфологічні та мисливські теми.

Збудовано будинок з хімерами, як називають цю “зірку” у творчій спадщині Владислава Городецького, архітектора, блискучого інженера, мандрівника і підприємця, на початку ХХ століття. Саме з нагоди 150-річчю від дня народження талановитого майстра і викарбувано цю монету у двох сплавах — сріблі і нейзильбері.

Монета, яку пропонує банк “Хрещатик”, має вагу 16,54 г, діаметр — 35 мм, номінал — 5 грн, сплав — нейзильбер. На аверсі монети розміщено: угорі — малий Державний герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, під яким (праворуч) рік карбування монети — 2013. На фоні будинку з химерами зображено портрет архітектора з написом півколом В.ГОРОДЕЦЬКИЙ, ліворуч від якого — роки життя митця 1863-1930, над якими номінал — 5 ГРИВЕНЬ та логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети на дзеркальному фоні контуру будинку з химерами рельєфно зображено фрагмент скульптурної композиції, що прикрашає фасад будівлі; вертикально на дзеркальному фоні розміщено факсиміле архітектора, унизу праворуч півколом — напис БУДИНОК З ХИМЕРАМИ.

Монету “Будинок з химерами” презентовано на сайті банку за адресою: http://www.xcitybank.com.ua/service/privateperson/coins/one/210 

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет