• Google+

До уваги вкладників ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БРОКБІЗНЕСБАНК»

14 апреля 2014 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» з 22 квітня 2014 року розпочинає виплати коштів вкладникам.
Виплати вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення неплатоспроможного банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Інформація щодо порядку здійснення виплат не пізніше 15 квітня 2014 року буде розміщена на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) в мережі Інтернет — www.fg.gov.ua та на сайті АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» – www.bankbb.com.ua.

Відповідно до частини шостої статті 36 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» для повернення коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку вкладників, Фондом буде надана цільова позика. Така цільова позика надаватиметься траншами, сума яких залежатиме від суми зобов'язань АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» перед вкладниками за відповідний період.

За нагоди зазначаємо, що Фондом та уповноваженою особою Фонду на тимчасову адміністрацію АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» вживаються всі можливі заходи для прискорення здійснення виплат. Так, було здійснено консолідацію (зведення) баз даних про вкладників на рівні головного банку; звірку між базою даних та балансовими рахунками сум залишків за вкладами і відсотками; архівування бази даних про вкладників та направлення її до Фонду; проведено аналіз стану бази даних та порівняння інформації, що зазначена у базі даних, на повну відповідність даним з копій документів вкладників із справ з оформлення рахунків та усунуті всі виявлені помилки.

В цілому, протягом тимчасової адміністрації виплата коштів вкладникам АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» має відбутися за 260 000 рахунками.

Разом з тим, Фондом проводяться переговори з потенційними інвесторами АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК», які виявили намір взяти участь у виведенні зазначеного банку з ринку. Про їх результати буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду в мережі Інтернет після завершення всіх процедур, визначених Законом та нормативно-правовими актами Фонду.

Довідкова інформація за телефоном у АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК»: 0 800-502-100, (044) 206-2-206 та у Фонді: 0 800-308-108 (дзвінки по Україні безкоштовні).

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет