• Google+

Один рік виведення АТ «БАНК «ТАВРИКА» з ринку

23 декабря 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

20 грудня 2013 року виповнився один рік з початку виведення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (Фонд) неплатоспроможного ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ТАВРИКА» (АТ «БАНК «ТАВРИКА») з ринку після отримання від  Національного банку України (НБУ) відповідного рішення.

Тимчасова адміністрація в АТ «БАНК «ТАВРИКА» була введена на період з 21 грудня 2012 року по 20 березня 2013 року.

З метою виконання зобов'язань банку по виплатах коштів за договорами, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку вкладників, відповідно до статті 36 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (Закон) Фонд надав АТ «БАНК «ТАВРИКА» цільову позику. 18 січня 2013 року банком було розпочато здійснення виплат коштів за такими договорами. За період тимчасової адміністрації АТ «БАНК «ТАВРИКА» вкладниками отримано 916,2 млн грн.

У зв'язку з отриманням 20 березня 2013 року рішення НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «БАНК «ТАВРИКА» Фонд з 27 березня 2013 року розпочав виплату гарантованої суми відшкодування усім вкладникам.
За період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «БАНК «ТАВРИКА» станом на 01 грудня 2013 р. вкладниками отримано 1 817,3 млн грн, що становить 99,3% суми, що підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

08 липня 2013 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було затверджено реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «БАНК «ТАВРИКА».

До Реєстру акцептованих вимог включено 6 799 заявлених вимог кредиторів  на загальну суму 2 754,2 млн. грн., яка включає в себе кредиторські вимоги Фонду на  суму майже 1 844,8 млн. грн.

Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію АТ «БАНК «ТАВРИКА» на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед банком. Активно здійснюється претензійно-позовна діяльність по стягненню заборгованості з боржників, в т.ч. за рахунок заставного майна.

На сьогоднішній день окреме заставне майно вже прийнято на баланс та включено до ліквідаційної маси АТ «БАНК «ТАВРИКА».

23 вересня 2013 року рішенням виконавчої дирекції Фонду № 100/13 затверджено Акт за результатами інвентаризації та формування ліквідаційної маси АТ «БАНК «ТАВРИКА», згідно з оціночною вартістю майна/грошових коштів, ліквідаційна маса складає – 90,4 млн грн. Відповідно до положень статті 51 Закону після затвердження виконавчою дирекцією Фонду результатів інвентаризації майна АТ «БАНК «ТАВРИКА» та формування ліквідаційної маси, уповноваженою особою, з метою отримання максимальної виручки у найкоротший строк, було розроблено способи, порядок, склад та умови відчуження майна банку.

На сьогоднішній день задовольняються кредиторські вимоги третьої черги – Фонду. Відповідно до Закону наступні черги задоволення вимог кредиторів є такими:

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет