• Google+

Ощадбанк пропонує інвестиційні монети України „Архістратиг Міхаїл”

15 февраля 2013 г. — ПАО "Ощадбанк"

Інвестиційна монета "Архістратиг Михаїл", випущена Національним банком України, представлена в Ощадбанку у трьох варіантах: номіналами 20 гривень (1 унція) та 5 гривень (1/4 унції) із золота і номіналом 1 гривня (1 унція) зі срібла.

На реверсі монет зображено архістратига Михаїла – архангела, який є одним з найбільш шанованих біблійних святих, переможцем зла, покровителем воїнів, які борються за праведне діло. Крім того, архістратиг Михаїл є символом нашої столиці – Києва. Також на реверсі розміщено напис «...ЗА НАС І ДУШІ ПРАВЕДНИХ, І СИЛА АРХІСТРАТИГА МИХАЇЛА» (рядки з поеми Т. Г. Шевченка "Гайдамаки").

Аверс монет містить: угорі малий Державний Герб України та напис півколом «НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ», у центрі у восьмикутному картуші на щиті - емблему Національного банку України – фігури грифонів, між якими гривня – грошово-вагова одиниця Київської Русі. Ця емблема символізує охорону і примноження золотого запасу держави. Крім того, на аверсі містяться номінал монет, рік їх випуску, позначення металу, його проба і маса в чистоті.

Інвестиційні монети – це особлива група сучасної монетної продукції України, призначена для вкладання коштів інвесторами – фізичними та юридичними особами. Монети цієї групи виготовляються із золота або срібла найвищих проб відповідно до світових стандартів: для золота – 999,9, для срібла – 999,9. Фактором, що підвищує інвестиційну привабливість цього продукту, є те, що інвестиційні монети України, на відміну від інвестиційних монет зарубіжних монетних дворів, не обкладаються податком на додану вартість.

З асортиментним рядом монет, які пропонує своїм клієнтам Ощадбанк, можна ознайомитись на офіційній сторінці в мережі Інтернет: http://www.oschadnybank.com/ua/private/metals_coins/coins/.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет