• Google+

ОТП Банк підбив підсумки четвертого кварталу 2014 року

30 января 2015 г. — ПАО «ОТП Банк»

В наслідок об'єктивно кризового стану економіки України і важкої суспільно-політичної ситуації в країні, АТ «ОТП Банк» закінчив четвертий квартал 2014 року зі збитком 687,9 млн грн. Негативний результат за чотири квартали 2014 наростаючим підсумком склав 1,99 млрд грн. Такий результат діяльності в європейському банку вважають закономірним наслідком всіх подій і умов роботи в минулому році, включаючи втрату частини банківського бізнесу в Криму та зоні АТО і списання втрачених активів, вплив девальвації і відкритої валютної позиції, погіршення якості кредитного портфеля і формування необхідних резервів на покриття ризиків, втрати від проведеної Банком реструктуризації валютних кредитів.

Водночас, у 4-му кварталі 2014 року ОТП Банк продовжував вести прибуткову операційну діяльність. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» у звітному періоді склав 510,2 млн грн, наростаючим підсумком за рік досягнувши майже 2,3 млрд грн, що на 360 млн грн більше результату роком раніше (1,9 млрд грн). Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді становив 100,5 млн грн, наростаючим підсумком з початку року досягнувши 336,2 млн грн.

«Враховуючи всі умови роботи, було б безрозсудно, на мій погляд, сподіватися на отримання прибутку в минулому році. Особливо враховуючи, що ми формували резерви під всі ризики і втрати практично у 100% розмірі. Ми сподіваємося, що за допомогою тієї роботи, яка була проведена в 2014 році, і бізнес-моделі, яку ми також коригуємо, ми вийдемо на позитивні фінансові результати протягом 2015 року. Водночас, на жаль, як і раніше залишається багато критичних чинників поза контролем банку. Питання позитивної зміни ситуації залежить від волі політиків. Але на це може знадобитися більше, ніж цей рік », - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 4-му кварталі зафіксовано значний приріст на 1,6 млрд грн до 14 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб збільшився до 6,3 млрд грн (+ 1,1 млрд грн за квартал); за залишками на рахунках фізичних осіб зафіксований приріст на 500 млн грн до 7,7 млрд грн.

За результатами четвертого кварталу загальний кредитний портфель ОТП Банку збільшився на 551 млн грн до 16 млрд грн, майже на 2 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду минулого року (14,1 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб у звітному кварталі збільшився на 265 млн грн і досяг 9,6 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, склав 6,4 млрд грн, продемонструвавши приріст на 286 млн грн порівняно з попереднім кварталом.

Активи ОТП Банку за підсумками 4-го кварталу 2014 склали 21,5 млрд грн.

Регулятивний капітал Банку на кінець четвертого кварталу склав 2,6 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку склав 63,37%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет