• Google+

УКРГАЗБАНК розпочинає кредитування енергоефективних заходів в ОСББ та ЖБК

8 мая 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

УКРГАЗБАНК долучається до кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів на реалізацію заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження. Програмою передбачена компенсація Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України в розмірі 40% від вартості обладнання та матеріалів, які були використані ОСББ та ЖБК на енергоефективні заходи.

Кредитні кошти надаються строком до 5 років. Процентна ставка за кредитом складає від 23,5% річних.

«Підвищення енергоефективності і термомодернізація житлового фонду – це першочергові питання для держави, яка прагне скоротити свою залежність від імпортних енергоресурсів. На жаль, далеко не всі ОСББ і ЖБК можуть забезпечити проведення цих робіт власним коштом. Саме тому, банківський кредит  разом з ефективним механізмом компенсації відсоткової стане дієвим інструментом реалізації програми термомодернізації власного житлового фонду.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які оформили кредити на встановлення індивідуальних теплових пунктів ще до початку минулого опалювального сезону, вже змогли зекономити значну суму коштів.  Ті  ОСББ,  які отримують кредити на енергоефективні заходи зараз, до початку нового опалювального сезону зможуть ще більше відчути  економію, яка буде досягнута  не тільки у зв’язку із зростанням тарифів,  але й завдяки компенсації до 40% суми кредиту зі сторони держави», - зазначив начальник управління малого та середнього бізнесу УКРГАЗБАНКУ Микола Ільїнов.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет