• Google+

Введені комісії за зняття готівки в офісах російських банків!

7 апреля 2022 г. — Банки Украины

Обмеження поширюються як на видачу національної валюти Росії, так і на видачу зарубіжних валют.

Паніка в Російській Федерації

Зараз Росія переживає складні економічні труднощі, складність яких підігрівають західні ЗМІ, що працюють на території РФ.

ЗМІ сіють паніку серед людей і говорять про те, що Росії найближчим часом чекає дефолт і більш серйозні економічні проблеми. Це викликало ажіотаж серед багатьох людей на закриття депозитів у банках. Багато хто став закривати рахунки і переводити в готівку грошові кошти.

Такий крок дуже сильно вдарив по банківському сектору. Банківський сектор в РФ вважається головним з основних галузей економічного розвитку країни

Саме тому ЦБ на останньому терміновому засіданні прийняв рішення про підняття ключової ставки до рекордних 20%.

Це збільшило процентні ставки не тільки за кредитами, а й за вкладами, щоб хоч якось залучити людей для вкладення своїх коштів, назад в банківський сектор.

Як банки намагаються зберегти гроші людей на рахунках?

Багато банків ввели комісії за зняття готівки, причому такі комісії введені на законних підставах. Такого правила стали дотримуватися такі банки, як:" Альфа-Банк"," ПСБ " і багато інших банків.

Розмір комісії за зняття готівки становить 10% від суми, яку людина отримує на руки. Причому комісія починає діяти при знятті готівки від 500 000 рублів.

Також банки просять своїх клієнтів заздалегідь повідомляти про те, що вони мають намір зняти готівку, тобто "замовляти гроші". Якщо клієнти це будуть завчасно, то у відділеннях не буде таких великих черг.

Якщо раніше "замовивши готівку" людина могла отримати їх вже через кілька годин, то зараз терміни затягуються до 7 днів.

Людям в свою чергу не подобається така ситуація, і в дійсності багато хто відмовляється від зняття грошей. По-перше, комісії в 10% це дійсно дорого, а по-друге, чекати тиждень для багатьох довго.

Інші ж громадяни починають ще сильніше через це переживати і вважають, що банк може вкрасти їхні кошти, а це призводить до ще більшого розвитку паніки.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет