• Google+

Заступник міністра фінансів Артем Шевальов: «Ми будемо ставити перед УКРГАЗБАНКОМ досить амбітні завдання»

5 мая 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

Заступник міністра фінансів України Артем Шевальов розповів про підготовку нової стратегії розвитку держбанків, участі міжнародних організацій в управлінні підконтрольних державі банках і про процес злиття УКРГАЗБАНКУ та банку «Київ» в інтерв'ю УНІАН.

Про подальшу стратегію розвитку УКРГАЗБАНКУ Артем Шевальов повідомив: «Ми будемо ставити перед УКРГАЗБАНКОМ досить амбітні завдання. Стратегія його діяльності та розвитку буде будуватися на тому, що ми хочемо зробити правильний, красивий, комерційний банківський інститут, який через 5-7 років стане метою для стратегічного інвестора.

Ми хочемо застосувати в УКРГАЗБАНКУ професійний підхід до управління комерційною банківською установою, банк повинен мати високоякісний менеджмент, високоякісну прозору структуру управління, в тому числі залучаючи до Наглядової ради банку незалежних директорів, включаючи іноземних фахівців. Ми розраховуємо, що це дасть банку значний стимул для якісного розвитку. Можливо, він зможе відкрити нові ніші, такі як фінансування малого та середнього бізнесу, проекти енергоефективності».

Заступник міністра фінансів України Артем Шевальов також поділився першими результатами переговорів з міжнародними партнерами про їх участь у капіталі держбанків: «Ми ведемо неформальні попередні консультації з міжнародними фінансовими організаціями щодо можливості їх залучення до співпраці з УКРГАЗБАНКОМ, у тому числі в контексті їх потенційного входження в капітал банку.

У нас були попередні розмови з ЄБРР і МФК. Нам не сказали ні. Нам сказали, що вони готові з нами консультуватися. Для них також було важливим питання призначення нового менеджменту, вони чекали нове керівництво, з яким можна буде говорити. Ця команда вже є, урядом призначений голова правління УКРГАЗБАНКУ,  потім були призначені перші члени правління. Процес найближчим часом завершиться, і ми зможемо рекомендувати менеджменту починати діалог з міжнародними партнерами про подальші кроки».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет