• Google+

10 років Дунайської літній школі Erste Group

9 августа 2010 г. — ПАО «Фидокомбанк»

10 років Дунайської літній школі Erste Group: Дунайська літня школа без кордонів - студенти з восьми країн разом досліджують Центральну та Східну Європу

Минуло десять років з того моменту, коли Erste Group вперше організувала спільно з Віденським Економічним Університетом унікальну літню школу в Центральній та Східній Європі. Програма спрямована не лише для отримання знань, а й підтримує спілкування між студентами з усього регіону ЦСЄ. З початку липня, 56 студентів із 8 країн (Австрія, Хорватія, Румунія, Сербія, Словаччина, Чеська Республіка, Угорщина і Україна) взяли участь у літній школі.

"Вже 10 років, як Erste Group організовує Дунайську літню школу спільно з Віденським Економічним Університетом. Ця програма дозволяє нам розвивати і робити свій внесок у майбутнє регіону, в якому ми працюємо і в успіх якого ми віримо. Сьогодні Центральна і Східна Європа неухильно зближуються - і ми підтримуємо процес інтеграції Європи", - зазначила Урсула Кунтнер-Швайкхардт, керівник відділу HR і рекрутингу Erste Group. "В рамках Дунайської літньої школи наші менеджери працюють безпосередньо з учасниками програми в рамках спільних семінарів, присвячених фінансовому ринку і кадровим питанням. Літня школа не тільки дає можливість студентам отримувати важливі знання, які вони зможуть використовувати в майбутній кар'єрі, але й дозволяє менеджерам Erste Group знову і знову вчитися у молодих талановитих людей. В результаті, літня школа є корисною для всіх: для студентів, університетів-партнерів, Erste Group, а також для всього регіону ", - заявляє пані Кунтнер-Швайкхардт

Протягом складного процесу відбору, проведеного на початку цього року, 56 студентів із 8 країн були обрані для участі в десятій Дунайської літній школі Erste Group. Цього літа, школа приймала студентів зі всієї Центральної і Східної Європи в цілому протягом п'яти тижнів. Студенти взяли участь в інтенсивній академічній програмі семінарів за темами "Фінансові послуги" та "Управління персоналом" на економічних факультетах університетів-партнерів, а також у практичних заняттях, проведених експертами банків Erste Group. У рамках Дунайської літньої школи також традиційно проходили культурні вечори та екскурсії, які дозволили ближче познайомитися зі столицями та культурами приймаючих країн.

В 2010 році учасники Дунайської літньої школи Erste Group відвідали п'ять країн Центральної та Східної Європи: перша зупинка була в столиці Румунії (Бухарест), після чого студенти вирушили в Балканський регіон, відвідавши Белград (Сербія) і Загреб (Хорватія). Потім, продовжуючи подорож до Братислави (Словаччина), студенти прибули у завершальний пункт, яким, як і щороку, став Відень. Загалом Літня школа тривала близько 5 тижнів (з 4-го липня по 4 серпня 2010р.); студенти провели тиждень в кожній країні.

Студенти-учасники Літньої школи, були в захваті від проекту: "Участь в Дунайській школі - це досвід, який ми запам’ятаємо на все життя. Ми не тільки багато дізналися, але й змогли познайомитися зі студентами з 8 країн, що допомогло нам перемогти різні забобони і стереотипи, яких, на жаль, буває так важко позбутися". Студенти також були задоволені навчальною програмою: "Дунайська літня школа допомогла нам подолати розрив між теорією і практикою, запропонувавши ґрунтовну програму, що базувалася на реальних прикладах, а також на проектах та семінарах, розроблених під наші конкретні потреби та побажання. Відверте спілкування з керівниками банків Erste Group, які із задоволенням відповідали на всі наші запитання, дало нам можливість зазирнути за лаштунки банку і подивитися, як насправді працюють фінансові установи".

Дунайська літня школа Erste Group була заснована в 2000 році. За останні десять років, студенти з країн ЦСЄ протягом місяця мали можливість навчатись, а також знайомитись з Центральною і Східною Європою. Подібно до того, як Erste Group розвивалася за останні роки, Дунайська літня школа також розширила свою програму на вісім країн. Учасники з Австрії, Угорщини, Чехії, Словаччини, Сербії, Хорватії, України та Румунії кожен рік можуть подати заявку на участь у Літній школі. Кожен рік, 5 з країн регіону обираються для відвідування студентами, по одному тижню в кожній країні, при цьому кінцевою зупинкою традиційно стає штаб-квартира Erste Group у Відні. Erste Group не тільки зацікавлена в освіті та розвитку своїх співробітників, але і прагне зробити свій внесок в освіту майбутніх керівників та лідерів. У сучасному суспільстві міжкультурні та соціальні навички відіграють важливу роль у конкурентоспроможності персоналу. Саме ці цінності прищеплюються в Дунайській літній школі Erste Group.

У 2011 році студенти з восьми університетів-партнерів (Економічних університетів у Белграді, Братиславі, Будапешті, Бухаресті, Києві, Празі, Відні та Загребі) отримають можливість знову взяти участь у Дунайській літній школі Erste Group. Серед вимог до претендентів - високий рівень знань в галузі управління персоналом або фінансів.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет