• Google+

АУБ звернулась до Мін'юсту щодо врегулювання відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем

11 июня 2012 г. — АУБ

Асоціація українських банків звернулась до Міністрства юстиції України щодо необхідності врегулювання відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем.

Як відомо, Наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 було затверджено Інструкцію з організації примусового виконання рішень, положення якої щодо передачі на реалізацію нерухомого майна, не узгоджується з положеннями чинного законодавства, які регулюють відносини між іпотекодателем і іпотекодержателем. Зокрема, п. 4.5.9. Інструкції cуперечить ст. 40 Закону України «Про іпотеку», ст. 109 ЖКУ України

Разом з тим, Конституційний суд України висловив правову позицію, за якою існує сувора ієрархія нормативних актів, відповідно до якої постанови та інші рішення органів виконавчої влади мають підзаконний характер і не повинні викривляти сутність і зміст законів.

З огляду на це АУБ запропонувала Міністерству юстиції України виключити з Інструкції з організації примусового виконання рішень згаданий пункт 4.5.9 як такий, що суперечить чинному законодавству.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет