• Google+

Активи ПАТ «БАНК АВАНГАРД» у 2014 році зросли на 18% до 441,4 млн. грн.

27 января 2015 г. — ПАО «Банк Авангард»

Спеціалізований казначейський банк «АВАНГАРД», який входить до групи ICU, оголосив попередні підсумки діяльності за 2014 рік. Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ «БАНК АВАНГАРД» Костянтин Стеценко.

За його словами,  в 2014 році чисті активи банку зросли на 18% до 441,4 млн. грн. в основному за рахунок вкладів у цінні папери, призначені для продажу. Рентабельність активів склала 4% (0,27% на 31 грудня 2013 р.).

«99% активів є високоліквідними, оскільки складаються з міжбанківських кредитних операцій, портфелю облігацій внутрішньої державної позики та залишків коштів на кореспондентських рахунках в найбільш надійних банках України та іноземних банках. 95% залучених коштів є коштами юридичних осіб, - сказав К.Стеценко. - 95% активів банку розміщуються на термін до 30 днів».

Він підкреслив, що банк не прагне нарощувати розмір чистих активів.

«Банк не прагне нарощувати розмір чистих активів. Банк не приймає депозити фізичних осіб, не займається ритейловим та картковим бізнесом, не видає комерційні кредити, оскільки створений як казначейський банк для торгових операцій з цінними паперами та іноземною валютою на міжбанківському ринку та обслуговування корпоративних клієнтів. У портфелі цінних паперів банку знаходяться виключно державні облігації (ОВДП)», - сказав голова наглядової ради банку.

К.Стеценко також повідомив, що об’єм операцій банку «АВАНГАРД» з НБУ був мінімальний і ніяк не міг вплинути на загальну ситуацію на ринку.

«У 2014 році банк купив у НБУ 2,7 млн. дол. США під час валютних інтервенцій та 1,4 млн. дол. США - на валютних аукціонах, - сказав він. - Банк не залучав кредитів рефінансування від НБУ та не має перед ним заборгованості».

Голова наглядової ради повідомив, що чистий прибуток банку «АВАНГАРД за 2014 рік склав 14,4 млн. грн. (188 тис.грн. за 2013 рік), а рентабельність капіталу - 12%  (0,41%). Регулятивний капітал збільшився на 21%, зі 120 млн.грн. у 2013 р., до 145 млн.грн. - у 2014 р.. За підсумками 2014 року ПАТ «БАНК АВАНГАРД» сплатив 12,9 млн. грн. податків та зборів.

«Балансові показники банку зросли завдяки збільшенню об’єму операцій з цінними паперами, залученню на обслуговування нових клієнтів, розширенню співробітництва з банками України. Так, у минулому році банк уклав 65 генеральних угод для здійснення міжбанківських операцій з іншими банками та відкрив прямі кореспондентські рахунки в Deutsche Bank Trust Company Americas (в доларах США), Deutsche Bank AG (в Євро), що дозволило прискорити банківські розрахунки», - сказав К.Стеценко.

За його словами, 2014 рік став роком становлення банку, оскільки був першим роком повноцінної перевірки обраної бізнес-моделі.

«Ми є казначейським банком з дуже низькими адміністративними витратами, високим рівнем автоматизації процесів та з високою оборотністю капіталу. Це дало змогу досягти найкращих показників операційної ефективності серед банків України (частка адміністративних витрат в операційних доходах банку «АВАНГАРД» становить лише 15% при загальногалузевому показникові 65%)», - сказав К.Стеценко. - Відсутність порушень економічних нормативів, встановлених НБУ протягом усього строку діяльності та високий рівень показників ліквідності (подвійний запас міцності) також свідчать про високу фінансову стійкість банку «АВАНГАРД».

К.Стеценко також повідомив, що у 2015 році банк «АВАНГАРД планує розширити коло клієнтів, зацікавлених у послугах казначейського банку, та активізувати співпрацю з контрагентами в Україні стосовно встановлення на банк розрахункових та бланкових лімітів.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет