• Google+

Авто в кредит під 7,5% річних

1 октября 2010 г. — ПАО «Фидокомбанк»

Ерсте Банк знизив процентні ставки за авто та іпотечними кредитами.

З 4 жовтня 2010 року АТ «Ерсте Банк» знизив ставки за кредитами для фізичних осіб на придбання авто та житла на вторинному ринку. Банк також вводить нові кредити на придбання житла на первинному ринку і розширює продуктовий ряд кредитів із плаваючою процентною ставкою.

Відтепер кредити на нові автомобілі пропонуються терміном до 1-го року з процентною ставкою від 7,5% до 10,5% річних; при кредитуванні до 3-ох років включно − від 15% до 16,5%; процентна ставка кредитів від 3-ох до 5-ти років включно коливатиметься від 17,5% до 18,5% річних в гривні. «Ставки за кредитами залежать від суми першого внеску - чим більше власних коштів готовий внести клієнт, тим привабливіші умови кредитування запропонує банк. Так, клієнти які мають 60% вартості автомобіля і планують повернути кредит протягом року, можуть отримати фінансування під 7,5% річних в гривні», - пояснює Світлана Черкай, заступниця голови правління АТ «Ерсте Банк».

Стала доступнішою й іпотека. Так, кредити із фіксованою ставкою на придбання нерухомості на вторинному ринку на строк до 5-ти років включно можна отримати під 19,99% річних, для кредитів строком від 5-ти до 10-ти років включно процентна ставка складатиме 20,49% річних. Ерсте Банк також починає кредитувати придбання фізичними особами первинної нерухомості на строк до 5 і від 5 до 10 років. Ставки за кредитами складають 20,99% і 21,49% річних в гривні відповідно.

«Намагаючись зробити кредитування більш доступним для наших клієнтів, ми розширюємо продуктовий ряд кредитів із плаваючою ставкою. Оскільки в сьогоднішній ситуації видавати довгостроковий кредит із фіксованою ставкою досить ризиковано, такі продукти є достатньо дорогими для наших клієнтів. Вихід як для клієнтів, так і для банку – кредити із змінною процентною ставкою, що, до речі, є поширеною практикою в інших банках Erste Group», - розповідає Світлана Черкай. Ерсте Банк пропонує клієнтам авто кредити, а також іпотеку на вторинному та первинному ринку нерухомості із плаваючою ставкою. Ставка за такими кредитами фіксується у кредитному договорі й корегується кожні 12 місяців залежно від змін базової процентної ставки (FIDR). Базовій процентній ставці відповідає ставка за строковим вкладом строком на 12 місяців + 1 день, з виплатою процентів після закінчення строку дії депозитного договору. Наразі плаваюча ставка складає 5%+FIDR або 18,5% річних в гривні. У разі зміни процентної ставки за депозитом відповідно зміниться і плаваюча процентна ставка за кредитом.

«При цьому Ерсте Банк зберігає досить консервативний підхід щодо оцінки позичальників. Кредити можуть отримати постійні клієнти банку, яких ми добре знаємо і які добре знають нас. Ми надаємо кредити позичальникам, які готові дотримуватись взятих на себе зобов’язань, мають стабільний і прозорий дохід, а також хорошу кредиту історію», - підсумовує п. Черкай.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет