• Google+

Більше 22 тис. вкладників АТ «БАНК «ТАВРИКА» отримали 945,8 млн. грн. за рахунок коштів фонду

22 марта 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Відповідно до рішення Національного банку України «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА „БАНК «ТАВРИКА" до категорії неплатоспроможних» та відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) 20 грудня 2012 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) запроваджено тимчасову адміністрацію в АТ «БАНК „ТАВРИКА" строком на три місяці з 21 грудня 2012 року по 20 березня 2013 року.

Станом на день введення в АТ «БАНК „ТАВРИКА" тимчасової адміністрації на рахунках банку обліковувались кошти близько 35,9 тисяч вкладників – фізичних осіб, які мають залишки на рахунках, на загальну суму 2451 млн гривень.

Під граничний розмір відшкодування коштів за вкладами підпадає понад 35,3 тисяч вкладників на загальну суму 1829 млн грн.

Відповідно до Закону Фондом не відшкодовуються, зокрема, кошти за вкладами, підтвердженими ощадним (депозитним) сертифікатом на пред'явника та за вкладами, розміщеними у банківських металах. Кількість таких вкладників становить 1,6% від загальної кількості вкладників – фізичних осіб, сума коштів яких в АТ «БАНК „ТАВРИКА" становить менше 6% від загальної суми коштів вкладників – фізичних осіб. Зазначені вклади також не гарантувались і Законом України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб», який втратив чинність у зв'язку з прийняттям Закону.

Оскільки, згідно з Законом протягом дії тимчасової адміністрації вкладники АТ «БАНК „ТАВРИКА" можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії договорів яких закінчився, та за договорами банківського рахунку, з 18 січня розпочався процес повернення коштів вкладникам АТ «БАНК „ТАВРИКА" в розмірі гарантованої суми відшкодування. За період виплат, з 18 січня по 11 березня 2013 р. включно, правом на отримання коштів через установи банку-агента АТ "ІМЕКСБАНК» скористались більше 22 тис. вкладників, яким виплачено 945,8 млн грн. за рахунок фінансової позики, що надав Фонд відповідно до статті 36 Закону.

Наразі виплати коштів вкладникам АТ «БАНК „ТАВРИКА" тривають.

Фонд виконує усі свої зобов'язання в повному обсязі відповідно до чинного законодавства України.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет