• Google+

Декілька фактів про діяльність інкасаторської служби Ощадбанку

17 июля 2013 г. — ПАО "Ощадбанк"

На даний час Ощадбанк не тільки займає провідну позицію серед банків України за кількістю торгових об'єктів, банківських установ і банкоматів, що обслуговуються службою інкасації, а й є також найбільшим оператором на ринку, який може забезпечити надання послуг у будь якому населеному пункті України.

Крім цього, саме Ощадбанк сьогодні займає провідне місце серед банків України з забезпечення броньованим автотранспортом III класу захисту, який відповідає всім вимогам нормативних документів Національного банку України. Нагадаємо, що відповідно до вимог Національного банку України всі банки, що мають дозвіл НБУ на виконання операції «Інкасація коштів та перевезення цінностей», до 2015 року повинні перейти на використання виключно броньованого автотранспорту не нижче III класу захисту (захист від автоматичної вогнепальної зброї). Ощадбанк одним із перших завершив переоснащення парку інкасаційних автомобілів на броньовані, обладнані необхідними системами захисту згідно з вимогами НБУ та відповідними Державними стандартами України. Парк таких автомобілів складає 934 одиниці та є найбільшим серед банків України.

Зауважимо також, що виключно всі автомобілі служби інкасації та перевезення цінностей Ощадбанку обладнано системою супутникового спостереження та тривожного реагування. Кожна бригада інкасації забезпечена можливістю подачі тривожного сигналу на централізований пульт контролю (ця можливість зберігається й у випадку, якщо інкасатори знаходяться поза броньованим автомобілем).

Виключно всі працівники служби інкасації забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, засобами зв'язку та вогнепальною зброєю. Слід зазначити, що перед отриманням права на носіння вогнепальної зброї кожний співробітник проходить відповідне медичне та психіатричне обстеження, перевіряється в органах МВС України та отримує відповідний дозвіл встановленого зразку.

За багаторічну історію банку, яка налічує більше 80 років, службою інкасації Ощадбанку набуто безцінного досвіду роботи з проведення інкасації коштів та перевезення цінностей, у тому числі з використанням вогнепальної зброї. Щоденно на маршрути виходить майже 600 спеціалізованих автомобілів. За останні 5 років не відбулось жодного замаху, пов'язаного із намаганням розбійного заволодіння цінностями банку, що перевозяться.

Нещодавній трагічний випадок у Дніпропетровській області, коли інкасатор банку розстріляв двох своїх колег та викрав з інкасаторської машини 500 тис. грн., є прикрим виключенням, оскільки напад відбувся не зовні, а з боку працівника банку. Трагічну роль у цій ситуації відіграв горезвісний людський фактор.

Керівництво та весь багатотисячний колектив банку глибоко сумують з приводу трагедії, яка сталася з нашими колегами, і висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Ми не залишимо в біді родини наших колег. Банк бере на себе організацію похорон. Страхова компенсація, передбачена в цьому випадку, буде виплачена в повному обсязі. Крім цього, банк надасть матеріальну допомогу родичам та близьким загиблих.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет