• Google+

Держзембанк готується до видачі аграріям перших 3 кредитів за зниженими ставками

23 октября 2013 г. — ПАО «Госзембанк»

Державний земельний банк (Держзембанк) розглядає кредитні заявки на поповнення оборотних коштів 3 аграрних підприємств-представників малого та середнього бізнесу.

Як повідомила Голова правління ПАТ «Держзембанк» Світлана Скосирська, це підприємства з Чернігівської, Житомирської та Черкаської областей, що спеціалізуються на рослинництві та тваринництві.

Всі вони працюють на ринку більше 5 років, подали заявки на залучення кредитів на суму близько 2 млн. грн. та на строк до 3 років кожний.

«Наразі працівники Банку вивчають документацію кандидатів, погоджують деталі договорів. Два з позичальників планують направити ресурси на закупівлю добрив, одне – на придбання молодняка», - повідомила Світлана Скосирська.
«Буквально цими днями до нас звернулося ще один потенційний позичальник. Це щойно створене підприємство з Київської області, що має наміри організувати збут продукції селянських та фермерських господарств в містах. Для цього їм потрібно закупити спеціально обладнаний транспорт для подальшої організації точок продажу молока та молочних продуктів», - розповіла пані Скосирська.

Держзембанк – унікальна структура, створена з метою залучення фінансових ресурсів в аграрний сектор економіки шляхом налагодження ефективного управління державними землями. Цілями Держзембанку є фінансова підтримка малого та середнього бізнесу в сфері АПК, в тому числі за рахунок залучення до цього процесу комерційних банків.
Держзембанк створено 2 липня 2012 року постановою Кабінету міністрів України, 100% його статутного капіталу належить державі та не підлягає приватизації. 6 вересня 2013 року фінустанова отримала банківську ліцензію.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет