• Google+

Erste Group підтверджує свою прихильність до Центральної та Східної Європи на Дні ринків капіталу

9 декабря 2011 г. — ПАО «Фидокомбанк»

На цьогорічному Дні ринків капіталу Erste Group підтверджує свою відданість регіону ЦСЄ. Erste Group Bank AG має намір і надалі залишатися лідером на ринку банківських послуг в Австрії та ЦСЄ. «Ми відіграємо ключову роль в економічному і соціальному розвитку цих країн. Тому ми вважаємо, що надання нашого капіталу, ресурсів та послуг – особливо в цей складний економічний період – роздрібним клієнтам, компаніям та країнам у регіоні є нашим прямим обов'язком. У зв'язку з цим ми плануємо залучати сюди ресурси з напрямків міжнародного бізнесу та інших непрофільних бізнес-напрямків», – заявив на 8-му Дні ринків капіталу Андреас Трайхль (Andreas Treichl), голова Правління Erste Group Bank AG.

Також Андреас Трайхль підтвердив, що Erste Group не залишатиме жодну з країн, де працюють банки Групи: «Навіть попри прийняття у деяких країнах досить нетрадиційних економіко-політичних рішень та дещо повільну адаптацію країн до вжитих економічних заходів, ми залишаємося вірними цьому регіону. Erste Group обслуговує 17 мільйонів роздрібних та корпоративних клієнтів, і ми впевнені, що країни, в яких ми працюємо, мають найкращий потенціал росту, вже є членами ЄС або мають реальні шанси вступити до Європейського Союзу». Зважаючи на це, в межах Групи для адаптації до поточної економічної ситуації заплановані певні зміни в структурі витрат. Це здебільшого стосується Угорщини, де наразі відбувається реструктуризація та реорганізація банку – зокрема, в структуру банку інтегруються дочірні компанії, буде закрито 43 відділення та скорочено 400-450 співробітників. «Втім, ми залишатимемося надійним партнером для угорської економіки і пріоритетним напрямком роботи для себе вважатимемо надання фінансових послуг місцевим компаніям», – заявив Андреас Трайхль.

Зважаючи на загальну економічну ситуацію у 2012 році Erste Group сфокусується здебільшого на скороченні витрат, які мають бути принаймні на рівні 2011 року. Більше того, керівництво Групи очікує скорочення у 2012 році обсягу резервів під кредитні операції (за виключенням одноразового скорочення в Угорщині у ІІІ кварталі 2011 року).

На сьогоднішньому Дні ринків капіталу керівництво Erste Group наголосило на бажанні до середини 2012 року збільшити капітал на 743 млн євро без додаткової державної підтримки, щоб відповідати останнім вимогам Європейської банківської організації (ЕВА). Цей показник базується на фінансових результатах за ІІІ квартал 2011 року. Таким чином, показник капіталу першого рівня становитиме 9%. Цього показника заплановано досягти за рахунок утримання прибутку та вибіркового скорочення непрофільних активів.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет