• Google+

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про основні показники діяльності

15 апреля 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

Здійснення Фондом ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК» та розрахунки з вкладниками.

З 10 січня 2013 року Фонд здійснює ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК» (далі – АТ «ЕРДЕ БАНК»).

У зв'язку з цим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 15 січня 2013 року розпочав виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через банк – агент Фонду.

На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам АТ «ЕРДЕ БАНК» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

Для отримання гарантованої суми необхідно надіслати до Фонду:

Якщо відшкодування виплачується іншим особам за довіреністю, спадщиною тощо, до Фонду повинні бути надіслані також завірені в нотаріальному порядку копії зазначених документів.

За період виплат, з 15 січня по 01 квітня 2013 року, через установи банку-агента Фонду вкладникам виплачено 235 041,5 тис. грн. або 96,3% від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента.

Водночас, для повернення коштів вкладникам АТ «ЕРДЕ БАНК» під час дії тимчасової адміністрації Фондом було надано цільову позику, за рахунок якої АТ «ЕРДЕ БАНК» повернув кошти 3 522 вкладникам, яким виплачено 200 384,5 тис. грн., що складає 45,1% від суми, що підлягала виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Таким чином, всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «ЕРДЕ БАНК» станом на 01 квітня 2013 р. вкладниками отримано 435 425,9 тис. грн., що становить 98% суми, що підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет