• Google+

Голова Національного банку України провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні

10 ноября 2011 г. — Национальный Банк Украины

Сьогодні, 10 листопада, в приміщенні Національного банку України відбулась робоча зустріч Голови Національного банку України Сергія Арбузова з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом. У зустрічі також узяли участь керівник Німецької консультативної групи - доктор Рікардо Джуччі та керівник відділу економіки - доктор Міхаель Фройденберг.

Сторони обговорили інвестиційний клімат в державі та валютно-грошову політику, яку проводить Національний банк України для його покращення.

"Національний банк України серйозно ставиться до ситуації щодо інвестиційного клімату, яка сьогодні склалась у державі, і використовує всі можливі механізми для його покращення. Зокрема, постійно проводяться зустрічі з потенційними інвесторами як в Україні, так і за її межами. Ми розробили програму, яка презентує фінансово-економічний стан держави та умови, у яких працює держава під час кризи", - зазначив Голова Національного банку України Сергій Арбузов. Таким чином, за його словами, в Україні зберігається стабільна економічна ситуація та поліпшується інвестиційний клімат у фінансовому секторі держави.

Голова Національного банку України зауважив, що сьогодні Україна демонструє стабільний розвиток, зокрема зростання ВВП на рівні 5,3%. Також очікується, що показник прогнозованої інфляції на кінець року, за оцінкою Голови, становитиме значно нижче анонсованого Урядом показника в 8,9%.

Окрім того, Голова Національного банку України зазначив, що в державі спостерігається підвищення інтересу нових інвесторів до України, зокрема, з Російської Федерації та Китаю, з метою відкриття банків в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили валютно-грошову політику в Україні та зауважили, що наразі обмінний курс у повній мірі відповідає стану платіжного балансу та інфляції в державі і є сбалансованим.

"Національний банк України використовує монетарні інструменти для регулювання цього питання та мінімізації ризиків. На сьогодні валютний курс демонструє волатильність і немає передумов для девальвації", - зазначив Сергій Арбузов.

Голова Національного банку України подякував представникам німецької сторони за зустріч і проведений аналіз ситуації в державі та висловив готовність до сприяння ефективному інвестуванню в Україну.

Сторони домовилися продовжити діалог на рівні експертів з різних питань, зокрема монетарної та валютно-грошової політики, а також спільно розробляти механізми інвестування в банківський сектор економіки України.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет