• Google+

IFC та КРЕДОБАНК оголошують про партнерство для запуску фінансування енергоефективності в житловому секторі України

23 февраля 2012 г. — ПАО «Кредобанк»

ПАТ «Кредобанк» та IFC, член групи Світового Банку, оголошують про партнерство з метою створення ринку банківського фінансування заходів з підвищення енергоефективності в житловому секторі України. Спільна програма також підтримуватиме зусилля України в модернізації житлового фонду та зменшенні викидів парникових газів.

Проект IFC «Энергоефективність у житловому секторі» та Кредобанк будуть спільно працювати над розробкою нового фінансового продукту для представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Експерти Проекту також проведуть серію тренінгів про особливості співпраці із клієнтами з цього нового сегменту, розробку проектів енергоефективної модернізації у багатоквартирних будинках та підготовку угод на фінансування. IFC частково профінансує вартість енергоаудитів для перших позичальників Кредобанку.

«Ми вважаємо, що в житловому секторі України існує значний потенціал для запровадження інноваційних та прибуткових банківських послуг», - зазначив Марцін Куксіновіч, в.о. Голови Правління Кредобанку, під час церемонії підписання угоди у Львові. «Ми сподіваємося, що знання про ситуацію в місцевому житловому секторі в поєднанні із глобальною експертизою IFC допоможуть нам вибудувати успішну присутність на цьому сегменті ринку».

Житловий сектор – один з найбільших користувачів енергії в Україні: на його рахунок припадає близько 25 відсотків від загального обсягу спожитої електроенергії та 40 відсотків теплових ресурсів. Погано ізольовані будинки переважно старого та неефективного житлового фонду країни втрачають від 30 до 50 відсотків тепла. За оцінками IFC на модернізацію багатоповерхового житлового фонду потребується до $15 мільярдів інвестицій.

«Наша спільна програма допоможе зменшити енергоємність української економіки, підтримає розширення доступу для фінансування для представників ОСББ та сприятиме покращенню якості життя», - сказала Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні. «В той самий час вона націлена на виховання нового сегменту банківських клієнтів – об’єднання співвласників багатоквартинних будинків.”

На початку лютого IFC також оголосила про партнерство з урядом України щодо співпраці над законодавчими змінами, які б дозволили створити сприятливі умови фінансування для представників ОСББ, що бажають провести енергоефективну модернізацію в багатоповерхових будинках.

Проект IFC «Энергоефективність у житловому секторі» розпочав роботу в 2010 та впроваджується за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань. Запланована фінансова підтримка Швейцарії для впровадження проекту IFC «Энергоефективність в житловому секторі» до березня 2013 року становить $3 мільйона.

За час своєї діяльності Проект IFC «Энергоефективність в житловому секторі України» допоможе Україні скоротити обсяг викидів парникових газів на один мільйон тон та зменшити залежність країни від імпорту природного газу.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет