• Google+

Ювілейна монета «Володимир Івасюк»

2 октября 2009 г. — ПАО «Интеграл-банк»

З 29 вересня 2009 року Національний банк України ввів в оббіг ювілейну монету «Володимир Івасюк». Номінал монети - 2 гривні, метал - нейзильбер, маса - 12,8 г, діаметр - 31 мм, тираж - 35 тис. штук.

Монета присвячена Володимиру Михайловичу Івасюку (1949 - 1979) - відомому українському поету і композитору, одному із основоположників української і радянської естрадної музики. Володимир Івасюк є автором ста семи пісень, музики до кількох спектаклів, п’ятдесяти трьох інструментальних творів. Упродовж 1980 - 90-х років став символом українського відродження, а його твори здобули широке визнання не лише в Україні, а й за її межами. Монета продовжує серію «Видатні особистості України».

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, під яким напис - НАЦІОНАЛЬНИЙ/ БАНК/ УКРАЇНИ (угорі), композиція із стилізованої квітки червоної рути на орнаментальному тлі (ліворуч), музичні електроінструменти (праворуч), унизу - номінал та рік карбування монети - 2/ ГРИВНІ/ 2009.

На реверсі монети зображено портрет Володимира Івасюка серед листя калини на тлі стилізованої грамплатівки та розміщено півколом напис ВОЛОДИМИР ІВАСЮК, вказані роки життя 1949 - 1979.

Автор ескізів та моделей - Володимир Атаманчук.

Ювілейна монета номіналом 2 гривні «Володимир Івасюк» є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Інформація НБУ

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет