• Google+

КРЕДОБАНК готовий видавати кредити під заставу ПДВ-облігацій

10 сентября 2010 г. — ПАО «Кредобанк»

Міністерство фінансів України у серпні здійснило випуск чотирьох траншів облігацій для оформлення відшкодування податку на додану вартість на загальну суму 16,4 млрд. гривень.

З огляду на це, КРЕДОБАНК розпочав здійснювати кредитування корпоративних клієнтів в національній валюті під 19,5% річних під заставу облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість. Згідно умов даної програми кредитування корпоративний клієнт може отримати кредитні кошти на суму, що дорівнює 72% заставної вартості облігацій при кредитуванні на строк до 5-ти років, або на суму, що дорівнює 64% заставної вартості облігацій при кредитуванні на строк до 4-х років.

– Кредит під заставу ПДВ-облігацій – це зовсім новий продукт на ринку кредитування України, – коментує виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу КРЕДОБАНКу Людмила Гінчук. – Він є цікавим для клієнта тим, що заставою по ньому виступають високоліквідні облігації внутрішньої державної позики, а не земельна ділянка чи виробничі приміщення підприємства. До того ж, клієнт має можливість дострокового погашення кредиту та продажу облігацій на вторинному ринку у випадку, коли на ринку складеться позитивна цінова кон’юнктура.

Згідно умов випуску ПДВ-облігацій, визначених Урядом, їх погашення здійснюється шляхом проведення кожних півроку виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10% номінальної вартості впродовж терміну обігу цінних паперів, а нарахування доходів за облігаціями складає 5,5%. Це забезпечує для клієнта зменшення економічної вартості кредиту отриманого в КРЕДОБАНКу до 14%.

– Графік погашення таких кредитів в КРЕДОБАНКу передбачає регулярні платежі один раз на шість місяців за рахунок платежів по купонних періодах, визначених Постановою НБУ №368 від 12.05.2010 року. Також можливе для клієнта відтермінування виплат основної суми боргу, нарахованих процентів та комісій на термін до 7 місяців, - зазначає Людмила Гінчук.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет