• Google+

КРЕДОБАНК успішно реалізує програму покращення ефективності своєї діяльності

23 декабря 2011 г. — ПАО «Кредобанк»

Наприкінці листопада – на початку грудня цього року КРЕДОБАНК закінчив черговий етап реструктуризації своєї діяльності, мета якої полягає у зміцненні позицій банку на українському ринку та досягненні позитивних фінансових результатів від банківської діяльності.

У рамках зазначеної реструктуризації КРЕДОБАНКом було продано зовнішньому товариству спеціального призначення портфель проблемної заборгованості за кредитами, що були видані ще в докризовий період. Завдяки цій операції КРЕДОБАНК суттєво збільшить свій капітал, досягне у поточному році позитивного фінансового результату та підвищить ліквідність. В результаті цього банк буде готовий до збільшення активності своєї кредитної діяльності у майбутньому році.

Зазначена операція продажу проблемного портфелю була успішно проведена завдяки фінансуванню і технічній підтримці, наданій КРЕДОБАНКу його власником - PKO Bank Polski, що є найбільшим банком у Польщі та одним з лідерів у регіоні Центральної і Східної Європи. Операція також свідчить про виконання з боку КРЕДОБАНКу умов договорів, які банк та його стратегічний акціонер уклали з Національним Банком України у минулому і на початку цього року. Увесь перебіг цієї фінансової операції є прикладом успішної співпраці банку і Генерального департаменту банківського нагляду Національного банку України та матиме свій вплив на закріплення позитивних тенденцій у діяльності банківського сектору України.

КРЕДОБАНК вже багато місяців інтенсивно працює над змінами у організації своєї діяльності: впроваджує зміни до систем продажу і до пропонованих клієнтам банківських продуктів, активізує роботу мережі продажу і одночасно знижує витрати на операційну діяльність, зокрема раціоналізуючи масштаби регіональної мережі. Наприкінці жовтня Спостережна Рада затвердила стратегію і фінансовий план банку на 2012-2014 роки, що передбачає зосередження його діяльності на обслуговуванні роздрібних клієнтів i на співпраці з підприємствами малого та середнього бізнесу.

Ключовим ринком для діяльності КРЕДОБАНКУ залишиться Західний регіон України, окрім цього банк зосередить свою діяльність у найбільших українських містах – Києві, Харкові, Донецьку та Дніпропетровську. Реалізація нової стратегії передбачає, зокрема, зростання інвестицій у розвиток інформаційних систем, підвищення кваліфікації кадрів і ефективніше просування продуктів і послуг банку на ринок.

КРЕДОБАНК є стратегічною інвестицією РKО Bank Polski, всестороння участь якого у діяльності КРЕДОБАНКУ охоплює, зокрема, кадровий, технологічний і, звичайно, фінансовий аспекти. Консолідований чистий прибуток РКО Bank Polski за 3 квартали 2011 року становив понад 706,5 млн. євро, a у проведених у липні поточного року стрес-тестах і повторному дослідженні Європейського Відомства Банківського Нагляду (EBA) у грудні 2011 r. він був оцінений як один з найбільш стійких банків у Європі. Останніми днями стратегічний акціонер КРЕДОБАНКУ був нагороджений титулом „Bank of the Year in Poland 2011” за даними престижного журналу “The Banker”.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет