• Google+

Кирило Шевченко: УКРГАЗБАНК отримав докапіталізацію від Кабінету Міністрів України

2 апреля 2015 г. — ПАО АБ «Укргазбанк»

2 квітня 2015 року УКРГАЗБАНК було докапіталізовано на суму 3,204 млрд грн. Додаткова капіталізація фінансової установи відбулася на виконання постанови Кабінету Міністрів України №115 від 18 березня 2015 року, яку було ухвалено за пропозицією Міністерства фінансів України.

Рішення про докапіталізацію УКРГАЗБАНКУ було прийняте в рамках реалізації політики, спрямованої на забезпечення довгострокової стабілізації  банківської системи країни, яку проводять Кабінет Міністрів та Міністерство фінансів у співпраці із Національним банком України.

«Проведена докапіталізація дозволить УКРГАЗБАНКУ не лише й надалі виконувати всі нормативи НБУ, але й слугуватиме додатковою гарантією виконання зобов’язань перед нашими клієнтами. Це чіткий сигнал від держави, що обрана нами стратегія розвитку є правильною, а УКРГАЗБАНК дійсно є важливою складовою фінансової системи України та її економіки в цілому. Отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток банку, формування додаткових резервів і активізацію кредитування вітчизняної економіки», - сказав в.о. Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Кирило Шевченко.

Ухвалене 18 березня рішення щодо докапіталізації УКРГАЗБАНКУ є продовженням системної політики Кабінету Міністрів щодо забезпечення фінансового здоров’я, підвищення прозорості та ефективності операційної діяльності та подальшого запровадження високих міжнародних стандартів корпоративного управління у державних банківських установах.

Основною метою докапіталізації державних банків є підтримання їх стабільності, забезпечення захисту інтересів вкладників та зміцнення фінансово-банківської системи в цілому.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет