• Google+

Кредитний рейтинг КРЕДОБАНКу за національною шкалою підвищено до рівня uaBBB+

9 июня 2010 г. — ПАО «Кредобанк»

04 червня 2010 року рейтингове агентство “Кредит-Рейтинг” підвищило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ “КРЕДОБАНК” за національною шкалою з uaBВВ до uaBВВ+. Прогноз за рейтингом – стабільний.

У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність КРЕДОБАНКу за 2008-2009 рр. та перший квартал 2010 року, а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу. Рейтинг uaBBB+ означає, що банк характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками, а рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов.

Наявний у КРЕДОБАНКу рейтинг за національною шкалою відповідає інвестиційному рівню, а отже забезпечує дотримання законодавчих вимог щодо розміщення страховими компаніями своїх страхових резервів на рахунках лише у тих у банківських установах, кредитний рейтинг яких відповідає інвестиційному рівню за національною шкалою.

“Підвищення рейтингу нашого банку з боку агентства “Кредит-Рейтинг” є відображенням його фінансової стійкості, що спирається на всесторонню підтримку стратегічного акціонера, яким є найбільший польський банк PKO Bank Polski SA, - коментує подію Голова Правління КРЕДОБАНКу Іван Феськів. - Незважаючи на різке зниження у 2009-2010 рр. обсягів іноземних інвестицій, які надходять в Україну, тільки у цьому році КРЕДОБАНК вже залучив від стратегічного акціонера кошти на умовах субординованого боргу в сумі 15 мільйонів доларів, а на даний час завершує реєстрацію чергового збільшення статутного капіталу в сумі 368 мільйонів гривень, внаслідок чого статутний капітал КРЕДОБАНКу зросте до 1 мільярда 919 мільйонів гривень.

Ми очікуємо, що підвищення рейтингу банку за національною шкалою, буде позитивно оцінено нашими клієнтами із числа страхових компаній, для яких наявність у банку рейтингу інвестиційного рівня є нормативною вимогою. На даний час на рахунках КРЕДОБАНКу розміщують кошти страхових резервів декілька десятків українських страховиків, при чому обсяг розміщених ними коштів зріс за 5 місяців 2010 року на 51% і перевищив 140 мільйонів гривень».

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет