• Google+

Ліквідатором АТ «БАНК «ТАВРИКА» подано позови до суду про стягнення заборгованості з боржників на суму близько 2,9 млрд грн

1 августа 2013 г. — Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

З метою забезпечення повернення коштів кредиторам ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ТАВРИКА» (далі – АТ «БАНК «ТАВРИКА»), що не гарантуються та не відшкодовуються за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), уповноважена особа здійснює заходи щодо інвентаризації майна АТ «БАНК «ТАВРИКА» та формує ліквідаційну масу.

До ліквідаційної маси АТ «БАНК «ТАВРИКА» включається будь-яке нерухоме та рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи АТ «БАНК ТАВРИКА», яке підлягатиме незалежній оцінці та подальшій реалізації.

Для формування ліквідаційної маси  уповноважена особа Фонду на ліквідацію АТ «БАНК ТАВРИКА» вживає усіх необхідних заходів щодо повернення дебіторської заборгованості банку, заборгованості позичальників перед банком та повернення майна банку, що перебуває у третіх осіб.

Важливим етапом в напрямку поповнення ліквідаційної маси є робота уповноваженої особи Фонду з клієнтами АТ «БАНК ТАВРИКА» щодо погашення заборгованості за кредитами. Всього уповноваженою особою стягнено заборгованість за кредитами на загальну суму більше 8,5 млн грн, що включатиметься до ліквідаційної маси і буде направлено на задоволення вимог кредиторів.

Також, з метою стягнення заборгованості з боржників на суму близько 2,9 млрд. грн. уповноваженою особою направлено 67 позовів до суду. На сьогоднішній день задоволено 34 позови,  з яких 16 – за рахунок стягнення майна з майнових поручителів.  Решта – 33 позови перебувають на розгляді в суді. Також проводиться робота з органами Державної виконавчої служби, щодо стягнення заборгованості. Станом на 05.08.2013р. до Державної виконавчої служби України надіслано 22 заяви стягувача про відкриття виконавчого провадження. На сьогоднішній день всього відкрито 41 виконавче провадження по стягненню заборгованості перед АТ «БАНК ТАВРИКА».

Всього робота щодо повернення заборгованості ведеться з 196 клієнтами АТ «БАНК ТАВРИКА».

Разом з тим, з метою формування ліквідаційної маси до апеляційного суду  подано 16 апеляційних скарг про скасування постанов суду про визнання боржника банкрутом.

Майно, що перебувало в усіх регіональних структурних підрозділах банку та 40 безбалансових відділеннях, перевезено на склад для тимчасового зберігання та проведення незалежної оцінки, і підлягатиме подальшій реалізації.

Кошти, які будуть одержані в результаті ліквідації та реалізації майна АТ «БАНК ТАВРИКА», спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів у черговості, визначеній законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Інвентаризація майна та формування ліквідаційної маси АТ «БАНК ТАВРИКА» уповноваженою особою Фонду мають бути завершені до 20 вересня 2013 року.  Ліквідація АТ «БАНК ТАВРИКА» повинна бути завершена не пізніше одного року з дня прийняття рішення НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет