• Google+

МФК та Ерсте Банк розпочали співпрацю з метою стабільного розвитку ринку енергетики в Україні

21 апреля 2011 г. — ПАО «Фидокомбанк»

Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC), член Групи Світового Банку, та АТ «Ерсте Банк» оголосили про початок спільної програми, метою якої є створення в Україні експертизи для фінансування енергоефективних проектів.

Дана ініціатива є першою такою програмою в Україні, в рамках якої IFC надаватиме консультаційну експертизу, а Ерсте Банк спеціально розроблені продукти для фінансування українських підприємств, що впроваджують енергоефективні технології. Розвиток стабільного ринку енергетики є глобальним пріоритетом, а підтримка впровадження енергоефективних проектів займає центральну позицію в стратегії IFC щодо протистояння зміни клімату.

Економіка України є однією з найбільш енергоінтенсивних у світі, тому процес модернізації вимагатиме додаткових інвестицій в приватний сектор, що відкриє нові можливості для банків. Маючи успішний досвід розвитку ринку фінансування енергетики в партнерстві з локальними банками в сусідній Росії, IFC допоможе Ерсте Банку створити внутрішню експертизу для консультування та фінансування проектів енергозбереження.

«Фінансування проектів, що мають позитивний вплив на економічне середовище – це глобальна стратегія Ерсте Банку, і більшість банків Erste Group, успішно реалізовують такі проекти на ринках Центральної та Східної Європи. Енергоефективність безсумнівно є багатообіцяючим ринком в Україні. З підтримкою IFC та досвідом Erste Group ми готові сприяти українським компаніям у впровадженні енергоефективних технологій, надаючи їм фінансування та консультаційну допомогу», - сказав Павел Цетковський, голова правління Ерсте Банку.

В рамках даного проекту Ерсте Банк надає кредити на реалізацію проектів енергоефективності. Строк кредитування складає до 5 років, а мінімальна сума - 250 000 гривень. Об’єм кредиту може покривати 100% обсягу інвестицій, спрямованих на впровадження енергоефективних технологій. Придбане обладнання може бути заставою кредиту. Фінансування здійснюється в гривні, доларах США та євро (для компаній з достатнім рівнем дохідності у відповідній іноземній валюті). Відсоткові стави залежатимуть від ситуації на ринку, а також фінансового стану компанії та терміну окупності проекту, і наразі становлять від 16% до 18% річних в гривні.

«Підписуючи дану угоду, Ерсте Банк, один з найбільш надійних банків України, підтверджує суттєвий потенціал інвестицій в енергоефективність. Ми надаватимемо банку та його клієнтам консультаційну допомогу задля збільшення ефективності інвестицій в проекти енергоефективності. Досвід IFC на сусідніх ринках демонструє, що такі інвестиції мають високі економічні показники повернення, оскільки вони сприяють посиленню конкурентоспроможності», - додала Олена Волошина, курівник діяльності IFC в Україні.

Розширення доступу до фінансування для впровадження енергоефективних проектів – пріоритетний напрямок для IFC в регіоні. Програма IFC «Стимулювання інвестицій в енергоефективність в Україні» надає широкий перелік консультативних послуг фінансовим установам, їхнім клієнтам та іншим учасникам ринку з метою сприяння інвестиціям в енергоефективність. IFC працює над реалізацією 3-річного партнерського проекту спільно з Міністерством фінансів Австрії та Міністерством розвитку співпраці Голандії.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет