• Google+

НРА «Рюрік» повідомляє про позапланове підтвердження ПАТ «Комерційний банк «Даніель» довгострокового кредитного рейтингу позичальника на рівні uaBBB інвестиційної категорії та зміну прогнозу на «в розвитку»

18 апреля 2013 г. — ПАО «КБ «Даниэль»

На позаплановому засіданні Рейтингового комітету від 17 квітня 2013 року Національне рейтингове агентство «Рюрік» підтвердило ПАТ «Комерційний банк «Даніель» довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaВВВ інвестиційної категорії та змінило прогноз на «в розвитку».

Прогноз «в розвитку» вказує на підвищену вірогідність зміни рівня кредитного рейтингу за можливості реалізації як позитивних, так і негативних тенденцій та поточних ризиків.

В межах договору про рейтингове обслуговування, кредитний рейтинг може бути позапланово оновлений у випадку появи нової суттєвої інформації, недостатності необхідної інформації або з інших причин, які Агентство вважатиме достатніми для здійснення таких заходів.

З метою оцінки Агентством інформації щодо затримки виплат за депозитами фізичних осіб з боку ПАТ «Комерційний банк «Даніель», останнім часом активно розповсюджуваної ЗМІ, 05.04.2013 р. НРА «Рюрік» надіслало Банку офіційний запит щодо надання додаткової інформації за період з 01.01.2013 р. по 05.04.2013 р.

Офіційним листом від 12.04.2013 р. ПАТ «Комерційний банк «Даніель» повідомило НРА «Рюрік», зокрема, наступну інформацію:

  1. Зважаючи на збільшення випадків дострокового розірвання договорів депозитних вкладів фізичних осіб та позапланових відтоків коштів юридичних осіб, мали місце незначні затримки по планових виплатах. На даний момент прострочена заборгованість Банку перед клієнтами відсутня.
  2. У Банку відсутня затримка з виплати відсотків та сум коштів, залучених на міжбанківському ринку.
  3. У Банку відсутня затримка виконання зобов'язань перед державним та міськими бюджетами, а також перед працівниками Банку.

За результатами аналізу дотримання Банком нормативів та лімітів відкритої валютної позиції за період з 01.01.2013 р. по 05.04.2013 р. на щоденній основі, за даними, наданими Банком, Агентством встановлено, що протягом аналізованого періоду значення певних економічних нормативів, зокрема нормативу миттєвої ліквідності Н4, були близькими до граничних значень, однак всі нормативи та ліміти дотримувались Банком без порушень.

Також, за інформацією, наданою Банком, на Загальних зборах акціонерів, що відбулись 15.04.2013 р., було прийнято рішення про додаткове приватне (закрите) розміщення простих акцій ПАТ «Комерційний банк «Даніель» на суму 70000000 (сімдесят мільйонів) гривень 00 копійок. Спроможність акціонерів Банку до збільшення статутного капіталу є позитивним фактором, що підтримує довгостроковий кредитний рейтинг Банку на рівні інвестиційної категорії.

НРА «Рюрік» зазначає, що особисто не проводить аудиту чи інших перевірок інформації і може в разі потреби покладатися на неперевірені фінансові дані, надані замовником. Рівень кредитного рейтингу залежить від якості, однорідності та повноти інформації, що є у розпорядженні Агентства.

Рейтингова оцінка є не абсолютною мірою кредитного ризику, а лише думкою рейтингового агентства щодо надійності (кредитоспроможності) об'єкту рейтингування відносно інших об'єктів.

Визначення рівня кредитного рейтингу здійснюється на основі спеціально розробленої авторської методології з урахуванням вимог чинного українського законодавства та міжнародних стандартів. В жодному разі присвоєний кредитний рейтинг не є рекомендацією щодо будь-яких форм кредитування об'єкта рейтингування чи купівлі або продажу його цінних паперів. НРА «Рюрік» не виступає гарантом та не несе відповідальності за жодними борговими зобов'язаннями об'єкта рейтингування.

На даний момент НРА «Рюрік» на постійній основі здійснює моніторинг фінансово-господарської діяльності Банку, у зв'язку з чим довгостроковий кредитний рейтинг позичальника ПАТ «Комерційний банк «Даніель» внесений до Контрольного списку.

Виведення довгострокового кредитного рейтингу позичальника ПАТ «Комерційний банк «Даніель» з Контрольного списку та його подальший перегляд безпосередньо залежить від отримання Агентством додаткової інформації щодо фінансово-господарського стану Банку.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет