• Google+

Національний банк України уводить в обіг інвестиційні монети "Архістратиг Михаїл"

30 декабря 2011 г. — Национальный Банк Украины

Національний банк України уводить в обіг з 28 грудня 2011 року інвестиційні монети "Архістратиг Михаїл":
номіналом 20 гривень із золота – Au 999,9; маса дорогоцінного металу в чистоті 31,10 г; діаметр 32,0 мм; товщина монети з гуртом 2,4 мм; гурт монети "секторальне рифлення"; категорія якості карбування "анциркулейтед" (з роком карбування "2011" – 1 500 шт.);
номіналом 5 гривень із золота – Au 999,9; маса дорогоцінного металу в чистоті 7,78 г; діаметр 20,0 мм; товщина монети з гуртом 1,6 мм; гурт монети "секторальне рифлення"; категорія якості карбування "анциркулейтед" (з роком карбування "2011" – 3 000 шт.);
номіналом 1 гривня зі срібла – Ag 999,9; маса дорогоцінного металу в чистоті 31,10 г; діаметр 38,6 мм; товщина монети з гуртом 3,0 мм; гурт монети "рифлений"; категорія якості карбування "анциркулейтед" (з роком карбування "2011" – 10 000 шт.).

На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, у центрі у восьмикутному картуші на щиті зображено емблему Національного банку України – алегоричні фігури грифонів, між якими – гривня – грошово-вагова одиниця Київської Русі. Ця емблема символізує охорону і примноження золотого запасу держави. Крім того, на аверсі розміщено номінал монет, рік карбування та позначення металу, його проби і маси в чистоті.

На реверсі монет зображено Архістратига Михаїла – архангела, який є одним з найбільш шанованих біблійних персонажів, переможцем зла, покровителем воїнів, які борються за праведне діло; по колу розміщено напис …ЗА НАС І ДУШІ ПРАВЕДНИХ, І СИЛА АРХІСТРАТИГА МИХАЇЛА (рядки з поеми Т. Г. Шевченка "Гайдамаки").

Ціни на інвестиційні монети "Архістратиг Михаїл" установлюватимуться на день продажу з урахуванням офіційного (облікового) курсу банківських металів, установленого Національним банком України, та розміру надбавки (премії) до вартості металу.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет